Έκθεση με πηγή έμπνευσης το ποδήλατο

Γλυπτά από τιμόνια ποδηλάτου, αλυσίδες και ρόδες όπως επίσης κοσμήματα και φωτιστικά από μικροεξαρτήματα του δικύκλου, αποτελούν το θέμα έκθεσης που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση με τίτλο «Ride Now» δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων, με καλλιτεχνικές ανησυχίες, που δημιούργησαν αντικείμενα εμπνευσμένα από το ποδήλατο, όπως ρούχα,

αξεσουάρ, κοσμήματα, διακοσμητικά, πίνακες και γλυπτά και τα εκθέτουν έως τις 15 Απριλίου στο χώρο «Object», στα Άνω Λαδάδικα [Ολυμπίου Διαμαντή 30, Θεσσαλονίκη].

Η «Ride Now» εντάσσεται στο Φεστιβάλ «MAKE ART», που υλοποιείται στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών «Made in Thessaloniki» και συμμετέχουν οι Bord de l' eau design factory, Βουκυκλαράκης Αναστάσης, Δεδονάκη Αναστασία, Κεσίδης Κώστας, Κώστογλου Βασιλική, Lacrimosa, Lane collage, Mπογιατζίδης Γιώργος, Παπαχρήστου Πέλλα, Ρουμελιώτης Βασίλης, Shiny design, Χατζηαγγελή Νατάσα, Δημοσχάκης Θεόδωρος, Γιώργος Μωραϊτόπουλος και Κεχαγιά Δανάη.

Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχουν τα γλυπτά του Γιώργου Μωραϊτόπουλου αλλά και του μαθητή του, Αναστάση Βουκυκλαράκη, ο οποίος ανασύροντας σκουριασμένα ποδήλατα, τους έδωσε... παράταση ζωής. Μαξιλαράκια, φούτερ και μαντήλια με ποδηλατικές παραστάσεις αλλά και ένα ιδιαίτερο, για τις ανάγκες των ποδηλατών, αδιάβροχο εκτίθενται στον χώρο καθώς και ένα τραπεζάκι που «αποτυπώνει» τις ποδηλατικές διαδρομές μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα