Εφησυχαστικός ο Γιάννης Στουρνάρας για τις ελληνικές τράπεζες

Εφησυχαστικός εμφανίστηκε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, σχετικά με την χρηματοδοτική ασφυξία της χώρας. Μετά την σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρας και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι: «Δεν υπάρχει

κανένας κίνδυνος για τις ελληνικές τράπεζες».

Ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον πρωθυπουργό, εξήγησε ότι τον ενημέρωσε για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί, ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. «Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις καταθέσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση στο πλαίσιο της συνθήκης».

Αναφερόμενος στο κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι πρέπει να είναι επιτυχημένο και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες τρεις ημέρες θα εργάζονται άοκνα για το να είναι επιτυχημένο».

O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Στουρνάρας, πάντως, μετά το τέλος της συνάντησης έφυγε από την πλαϊνή πόρτα στο Μαξίμου και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τους απάντησε ότι τους τα είπε όλα ο κ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα