Πάνος Καμμένος: Νέες δομές ανεξάρτητα από πολιτικό κόστος

Στη δημιουργία νέων δομών δυνάμεων στο Ανατολικό Αιγαίο, αν αυτό απαιτηθεί, ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους, αλλά και στον ρόλο που μπορεί και πρέπει να αναλάβει η εφεδρεία και η Εθνοφυλακή στα νησιά της ζώνης ευθύνης της ΑΣΔΕΝ αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, στη διάρκεια της εκδηλώσεως παραδόσεως - παραλαβής καθηκόντων Διοικητή της ΑΣΔΕΝ από τον Αντιστράτηγο Ιωάννη Ηλιόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα

διοικητή της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, στον Αντιστράτηγο Μενέλαο Μεϊμάρη.

«Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα έδωσα εντολή όλες οι δυνάμεις που βρίσκονται στην Αττική ή σε μονάδες που δεν υπάρχει υπηρεσιακή ανάγκη να μετατεθούν άμεσα στον Έβρο και στα νησιά. Από τη πλευρά της πολιτικής ηγεσίας σας διαβεβαιώνω κ. Διοικητά ότι θα έχετε αμέριστη συνεργασία ώστε να φτάσουμε κοντά στο 100% της πληρότητας των μονάδων στα νησιά μας και στην περιοχή της ευθύνης σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Π.Καμμένος, προσθέτοντας: «Εάν χρειαστεί θα δημιουργήσουμε και άλλες δομές στο ανατολικό Αιγαίο μειώνοντας τις δομές στις περιοχές που δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους. Αυτό θα το αναλάβουμε εμείς».

Σε άλλο σημείο ο Υπουργός, αναφερόμενος στο ρόλο της εφεδρείας και της Εθνοφρουράς στα νησιά μας μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής: «...πιστεύω ότι ήρθε η ώρα από τη μεριά της πολιτικής ηγεσίας να δώσουμε την ίδια σημασία που δίνει η στρατιωτική ηγεσία στην εθνοφυλακή. Η εθνοφυλακή αποτελεί την παλλαϊκή άμυνα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αυτή την περίοδο να ενισχυθεί και παράλληλα να ενισχυθεί και ο ρόλος των εφέδρων. Θα προσπαθήσουμε παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση να δώσουμε όλα εκείνα τα οικονομικά μέσα ώστε να αυξηθούν οι ασκήσεις, να αυξηθεί η ετοιμότητα όσον αφορά ιδιαίτερα τους εφέδρους αλλά και τους εθνοφύλακες και θα ζητήσω σήμερα από εδώ την πολύτιμη συνδρομή και των εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται συνεχώς σε εφεδρεία».

Στην εκδήλωση εκτός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, παρέστησαν επίσης οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, διατελέσαντες διοικητές του μείζονος αυτού σχηματισμού του ΣΞ καθώς και αντιπροσωπέιες των υπό τη διοίκησή της σχηματισμών.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα