Δομικές αλλαγές ετοιμάζει ο AΝΤ1

Εκτός ANT1 και ο Πέτρος Μπούτος. Οι διευθυντές προγράμματος στο κανάλι του Αμαρουσίου μέχρι και το τέλος του 2014 ήταν τρεις. Τώρα έμειναν δύο και τελικά ίσως μείνει ένας. Η πολιτική του Θοδωρή Κυριακού να συγκεντρώσει όλα τα «μυαλά της αγοράς» τελειώνει εξαιτίας της πίεσης του οικονομικού κόστους.

Μετά το πρώτο κύμα απολύσεων του Φεβρουαρίου, με την απομάκρυνση και επώνυμων στελεχών, όπως η Κατερίνα Γκαγκάκη, ήρθε η σειρά του Πέτρου Μπούτου. Τα σχέδια του σταθμού για την ANTS Production επί της ουσίας απέκλειαν τον πρώην διευθυντή προγράμματος

του Mega, ο οποίος δεν κατάφερε να στεριώσει στο Μαρούσι και ανακοίνωσε την αποχώρησή του. Η μονάδα παραγωγής που είχε δημιουργήσει ο ΑΝΤ1 με σειρές όπως «Οι Συμμαθητές» και το «Ταμάμ» καταργείται και θα βρεθεί ένας άλλος μηχανισμός για την παραγωγή προγράμματος, πάντα στο νέο πνεύμα της λιτότητας που επικρατεί στο κανάλι.

O Πέτρος Μπούτος πήγε στον ΑΝΤ1 τον Δεκέμβριο του 2013, αναλαμβάνοντας την οργάνωση μιας νέας ιδέας. Ο όμιλος είχε ανακοινώσει «τη σύσταση μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας, ενός production hub, με αντικείμενο τη δημιουργία, την παραγωγή και την εκμετάλλευση περιεχομένου για την ελεύθερη, τη συνδρομητική τηλεόραση και τα digital media». Επικεφαλής του production hub, το οποίο μετονομάστηκε σε ANTS Productions, ανέλαβε ο Πέτρος Μπούτος και στόχος της εταιρείας ήταν η δραστηριοποίηση «στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Τουρκία και την Ελλάδα». Το σχέδιο, βέβαια, δεν απέδωσε, καθώς από την αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο τι ήθελε η κάθε πλευρά. Οπότε η λύση της συνεργασίας ήταν μάλλον αναπόφευκτη.

Παράλληλα, οι περικοπές και οι απολύσεις θεωρούνται απαραίτητες σε όλο τον όμιλο, καθώς εκτιμάται πως η άσχημη οικονομική κατάσταση θα συνεχισθεί επί μακρόν, ενώ ταυτόχρονα ορισμένες από τις επενδύσεις που έγιναν στο εξωτερικό δεν απέδωσαν.

Θα μπορούσε, όμως, να υπάρξει επιστροφή στο Mega για τον Πέτρο Μπούτο; Είναι μάλλον δύσκολο, καθώς ο σταθμός πιέζεται οικονομικά και δεν υπάρχουν χρήματα για νέες παραγωγές στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ και αυτές που έγιναν δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Στο κανάλι, άλλωστε, πληρώνουν τώρα τις αποσβέσεις που έγιναν στο πρόγραμμα που πρόβαλλε πριν από 5 χρόνια και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι οι μέτοχοι με τα χρήματα που δίνουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα πάνδεινα περνούν οι δύο καλεσμένοι στην πρεμιέρα του Σεφερλή

Τρία χρόνια έχει ζημίες ο ΣΚΑΪ

Στο Mega "βλέπουν" πάλι τη Σία Κοσιώνη

Όλγα Τρέμη: Περισσότερο talk και... λιγότερο show

Μάνος Χατζιδάκις: Η μεγάλη προσφορά συνεχίζεται, αυτό το Σάββατο στην ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Στο νοσοκομείο ο Κρατερός Κατσούλης

Keywords
Τυχαία Θέματα