Διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων σε όλη την Τουρκία

Διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων που υπερασπίζονται το υπό πολιορκία από τους Τζιχαντιστές Κομπανί, στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, έλαβαν χώρα σήμερα σε όλη τη χώρα, αλλά και σε άλλα σημεία της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 άτομα κοντά στην πλατεία Ταξίμ, μεταξύ των οποίων ήταν και πολιτικοί, με ορισμένους να κρατούν φωτογραφία του Οτσαλάν, χωρίς όμως να υπάρξουν επεισόδια.

Η μεγαλύτερη σε ποσότητα διαδήλωση έγινε στο Ντιγιάρμπακιρ,

όπου συγκεντρώθηκαν 15.000 άτομα για να διαδηλώσουν υπέρ των Κούρδων του Κομπανί. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ ομάδας που πέταξε πέτρες στην αστυνομία.

Σχεδόν 5.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στο Σουρούτς, μια πόλη πάνω στα σύνορα με τη Συρία, απέναντι από το Κομπάνι. Στο Σουρούτς έχουν καταφύγει πολλές χιλιάδες κάτοικοι του Κομπάνι που έφυγαν από την πόλη τους για να γλιτώσουν. Παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν στην Άγκυρα και τη Σμύρνη.

Στις Βρυξέλλες, περίπου 800 άνθρωποι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης με συνθήματα για το Κομπάνι. Στο Λονδίνο, 500 Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Αλληλεγγύη στο Κομπάνι". Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στο Μόναχο, το Αμβούργο, το Παρίσι και τη Λυόν.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Κύπρο με πληροφορία για αεροπειρατεία Τζιχαντιστών

Keywords
Τυχαία Θέματα