Χρήστος Σταϊκούρας: "Ο ΕΝΦΙΑ δεν θα έμπαινε στη ρύθμιση των 100 δόσεων"

Εξηγήσεις για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη ρύθμιση των 100 δόσεων τον ΕΝΦΙΑ έδωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αποφεύγοντας να μιλήσει για αυτογκόλ της κυβέρνησης. Ο κ. Σταϊκούρας παρέθεσε μάλιστα στοιχεία σύμφωνα υποστηρίζοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ ούτως ή άλλως

δεν μπορούσε να μπει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις. όπως εξήγησε το 96% των φορολογουμένων έχουν ΕΝΦΙΑ μέχρι 1000 ευρώ με τον μέσο όρο ανά φορολογούμενο να είναι λίγο πάνω από τα 500 ευρώ. Με δεδομένο ότι η χαμηλότερη δόση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων είναι 50 ευρώ, ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι ακόμα και οι μεγαλύτερες οφειλές ΕΝΦΙΑ θα εξοφλούνταν σε λιγότερες από 30 δόσεις, με τις περισσότερες να κυμαίνονται κοντά στις 10. Ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε ότι όσες δόσεις καταστούν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Οκτωβρίου θα μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, απέφυγε ωστόσο να κάνει την παραμικρή αναφορά στην εξαίρεση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι η εξαίρεση γίνεται ώστε να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα συνεπών οφειλετών οι οποίοι αν και θα μπορούσαν , θα σταματούσαν να πληρώνουν. "Αυτό θα ήταν αντίθετο με τον σκοπό της ρύθμισης ο οποίος είναι να βοηθήσει όσους πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Η ρύθμιση είναι γενναιόδωρη αφού καλύπτει το 99,7% των οφειλετών. Η παρέμβασή μας σήμερα αποσκοπεί στο να δείξει ότι οι συνεπείς επιβραβεύονται και όσοι αθετούν εσκεμμένα αποδοκιμάζονται. Είναι ρύθμιση της ελληνικής κυβέρνησης"

Keywords
Τυχαία Θέματα