Κόλαση η Βουλή: Σφοδρή επίθεση Αθανασίου-Μαρκόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ για την Νομική

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Βουλή καθώς η ένταση με τα επεισόδια στη Νομική Αθηνών μεταφέρθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας. Την αρχή έκαναν ο Θοδωρής Δρίτσας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα και ζήτησαν την τοποθέτηση της κυβέρνησης για τα επεισόδια

στη Νομική. Οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανθρώπου που καθόταν σε παγκάκι, ενώ έκαναν λόγο και για τραυματία ο οποίος κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.

Η διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ο οποίος απευθύνθηκε σε έντονο ύφος και με «σκληρούς» χαρακτηρισμούς στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στο κράτος υπάρχουν νόμοι και θα τους εφαρμόσουμε. Αν υπάρξουν υπερβάσεις , τότε θα ελέγχονται αυτοί που θα τον υπερβαίνουν . Είναι εκλεγμένες οι διοικήσεις. Αυτά που ξέρατε τελείωσαν. Τελεία και παύλα».

Την ίδια ώρα και ενώ στην ολομέλεια επικρατούσε πανδαιμόνιο στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον άφηναν να μιλήσει με αποτέλεσμα ο «γαλάζιος» βουλευτής να εξοργιστεί και να απαντήσει σε εντονότατο ύφος λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την τρομοκρατία: «Είστε με την τρομοκρατία , με τις καταλήψεις με την ανομία. Στην Νομική υπήρχαν μέσα φοιτητές που έκαναν μάθημα και απ’ έξω κάποιοι που δεν ήθελαν να τους αφήσουν. Τι να κάνουμε; Εμείς είμαστε με τους από μέσα κι εσείς με τους απ’ έξω» είπε χαρακτηριστικά. Η παρέμβαση Μαρκόπουλου προκάλεσαν νέο κύμα διαμαρτυριών από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ διακόπτοντας για μια ακόμα φορά την ομιλία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος απάντησε ξανά σε έντονο ύφος: Το ξέρουμε ότι είστε οι τρομοκράτες του έξω. Θέλετε να γίνετε και οι τρομοκράτες της αίθουσας τώρα; Αυτοί που έκαναν τα επεισόδια στη Νομική, είναι το αριστερό μπράτσο κάποιων οι οποίοι ήθελαν να εκτρέψουν τη συζήτηση εδώ μέσα για τα κόκκινα δάνεια. Αυτοί που κάνουν καταλήψεις στα πανεπιστήμια είναι τα …προεόρτια των τρομοκρατών» κατέληξε και σε ένδειξη διαμαρτυρίας εγκατέλειψε το βήμα για να συνεχίσει την ομιλία από το έδρανό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξύλο μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών στη Νομική (ΦΩΤΟ)-Καρέ- καρέ η συμπλοκή έξω από τη σχολή - Τραυματίστηκαν δύο φοιτητές

"Ντου" των ΜΑΤ στη Νομική για να εμποδίσουν την κατάληψη-Ένταση με φοιτητές και αστυνομία

Keywords
Τυχαία Θέματα