Χρήστος Πρωτόπαπας: "Αυτόνομα τα κόμματα στην Δημοκρατική Παράταξη" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Στο διήμερο εκδηλώσεων για την Δημοκρατική Παράταξη λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις γύρω από το εγχείρημα» δήλωσε στα παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή 901 Κεντροαριστερά στα fm, με τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο Χρήστος Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε πως: «Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτόνομο λόγο όπως ακριβώς και όσοι άλλοι –κινήσεις ή πρόσωπα- λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο

εγχείρημα», ενώ συμπλήρωσε πως: «Η Ελιά θα διευρυνθεί ακόμα περισσότερο».


Σύμφωνα με τον κ. Πρωτόπαπα: «Τον Ιανουάριο θα γίνει το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και κανείς δεν είπε ελάτε με προαπαιτούμενα».

Εκτίμησε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι επικεφαλής της κίνησης αυτής σημειώνοντας πως ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο προαπαιτούμενο…
Ερωτηθείς για την απουσία του Γιώργου Παπανδρέου είπε ότι η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στο εξωτερικό.

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πιέσεις από την τρόικα στον συνδικαλιστικό νόμο λέγοντας πως «τα αιτήματα που θέτουν οι δανειστές αγγίζουν θέματα συνταγματικών ελευθεριών».
Ανέφερε για παράδειγμα τη ΔΕΗ ότι αν και δεν υπάρχει διοίκηση οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις λέγοντας ότι αυτό δεν είναι καλή εικόνα. Είπε πάντως ότι αυτό αφορά την οργάνωση της επιχείρησης.

Σε ότι αφορά στο μισθολόγιο στο δημόσιο ανέφερε ότι «θα εφαρμοστεί από το 2016 με κάποιες ενδιάμεσες αλλαγές από τον Ιούλιο του 2015». Τόνισε τέλος, πως εάν μειωθεί ο μισθός των νέο-προσλαμβανόμενων έχει συμφωνηθεί να δοθεί μια πρόσθετη αμοιβή κυρίως σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς σε απομακρυσμένες περιοχές …

Keywords
Τυχαία Θέματα