Χωρίς σκέψεις, με συσκέψεις

Τρέχουν ασθμαίνοντας τώρα, να προλάβουν…τι άραγε;

Η μήπως τρέχουν όχι για να προλάβουν κάτι ,αλλά για να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται;

Κατόπιν εορτής ,βέβαια ,κατά το συνήθειο τους ;Αναφέρομαι στους Ελληνες πολιτικούς ,οι οποίοι αφού πέρασαν μια μακρά περίοδο υποβάθμισης των ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας ,αφού παρακολούθησαν αδρανείς το ξεδίπλωμα της νέας τουρκικής πολιτική στην υπόθεση της Κύπρου και τη κυπριακής ΑΟΖ, τώρα συσκέπτονται!

Μήπως και καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί στα νερά της Κύπρου(αλλά καις το Αιγαίο) και τι κακό μπορεί να γίνει με αυτά τα σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού ,που κόβουν βόλτες στα «οικόπεδα» των ενεργειακών ερευνών.

Όταν η Αγκυρα έφτασε να καταθέτει έγγραφο στην (ελληνική ,τότε)προεδρία της ΕΕ ,στο οποίο αναφερόταν ότι μα χώρα-μέλος της Ενωσης ,η Κυπριακή Δημοκρατία είναι «νεκρή»,οι σήμερα συσκεπτόμενοι πολιτικοί αστέρες δεν ταράχτηκαν καθόλου .

Ούτε σκέφτηκαν τότε ότι το συγκεκριμένο χρονικό σημείο(τέλος Ιουνίου)που επέλεξε η Αγκυρα να κάνει αυτή την επιθετική δήλωση είχε να κάνει ενδεχομένως με κάποιες επόμενες κινήσεις της στο Κυπριακό και στην υπόθεση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου. Καμία ελληνική πρωτοβουλία δεν αναλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Ενωση ,στο ΝΑΤΟ ,στον ΟΗΕ, όταν η Αγκυρα συνόδευε τις κινήσεις της με κανονιοφόρους στην Αν. Μεσόγειο με κύματα παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας ,και με προκλητικές «βόλτες» πολεμικών σκαφών έως και έξω από το Σούνιο.

Καλά τα «ανοίγματα» προς την Αίγυπτο , καλές οι συνεργασίες με το Ισραήλ. Αλλά με την Τουρκία τι γίνεται; Έτσι πλαδαρά και συμπλεγματικά ,όπως συμβαίνει σήμερα, θα κινηθεί η ελληνική εξωτερική πολιτική απέναντι στα όσα διαπράττει η Άγκυρα με τις πρωτοφανείς απειλές που εκτοξεύει κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ; Μέσω…Καϊρου θα απαντηθεί το πρόβλημα; Η «μεταξύ μας», μέσω έκτακτων πολιτικών συσκέψεων στην Αθήνα ;Μήπως χρειάζεται κάτι περισσότερο;

Keywords
Τυχαία Θέματα