Χαν: Η Ελλάδα, μοναδικό κράτος στην Ευρώπη με πρωτογενές πλεόνασμα


Την ανάγκη προσανατολισμού της νέας προγραμματικής περιόδου στις ιδιωτικές επενδύσεις προσδιόρισε ο κοινοτικός επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν, που μετείχε σε διευρυμένη συνάντηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο κοινοτικός επίτροπος αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στον τομέα της απορρόφησης πόρων, σημείωσε ωστόσο, ενώπιον των δημάρχων και βουλευτών που μετείχαν στη συνάντηση, ότι «δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ» τονίζοντας

ότι αυτά τα έργα θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι το 2015.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε ότι αλλάζει η πρακτική σε ό,τι αφορά την ένταξη έργων στα κοινοτικά προγράμματα και τόνισε με σαφήνεια ότι «κάθε έργο θα πρέπει να εξυπηρετεί τις βασικές αρχές που έχουν τεθεί». Ανάμεσα σε αυτά που θα προωθηθούν είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, του μετάλλου και της εξόρυξης προβλέποντας ότι «η Ελλάδα στο τέλος της κρίσης θα βγει πιο ισχυρή ακόμη και από άλλα κράτη της Ευρώπης».

Ιδιαίτερα στάθηκε στο πρωτογενές πλεόνασμα καθώς υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι το μοναδικό κράτος στην Ευρώπη με πρωτογενές πλεόνασμα εδώ και κάτι χρόνια» ωστόσο όμως τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη για συνέχιση των προσπαθειών σε εθνικό επίπεδο.

Απέφυγε κάθε δέσμευση για την φιλοσοφία του νέου προγράμματος και μάλιστα, παρά τη επιμονή των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης για ενίσχυση των προγραμμάτων, που έχουν σχέση με τις υποδομές, κράτησε σαφείς αποστάσεις επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για ετοιμότητα με προσανατολισμό τις ιδιωτικές επενδύσεις. Την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και τα περιβαλλοντικά θέματα στη βιομηχανική περιοχή σε Οινόφυτα-Σχηματάρι. Πρόκειται για περιβαλλοντικά θέματα τα οποία σχετίζονται με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Ασωπό.

Keywords
Τυχαία Θέματα