Μποτόπουλος: "Υπάρχουν χρήματα για δύο εβδομάδες ακόμη"

«Σε διπλή μέγγενη χρόνου και ρευστότητας η Ελλάδα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Σαμοίλη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος. Προειδοποίησε – επικαλούμενος και δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι «υπάρχουν χρήματα στα ταμεία της χώρας για δύο ακόμη εβδομάδες και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κανένα σενάριο μη συμφωνίας».

«Δεν πρέπει να γίνετε καν συζήτηση για ότι έχει να κάνει με έξοδο της χώρας από το ευρώ και χρεοκοπία» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις

Σόιμπλε από την Ουάσιγκτον ότι «η Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της Ευρωζώνης».

Συμπλήρωσε ότι «το μεγάλο ζήτημα είναι ότι έχουμε μια συμφωνία – αυτή της 20ης Φεβρουαρίου- η οποία πρέπει να υλοποιηθεί τάχιστα ώστε να αναχρηματοδοτηθεί η ελληνική οικονομία η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό μια διπλή μέγγενη χρόνου και ρευστότητας.

Είναι θετικό ότι και οι Ευρωπαίοι (με τους οποίους μίλησα σήμερα) και η ελληνική κυβέρνηση και οι αγορές με τον τρόπο τους καταλαβαίνουν ότι η συμφωνία είναι η μόνη λύση. Αλλά πρέπει να προσέξουμε ότι δεν έχουμε πια πολύ χρόνο. Εγώ δεν πιστεύω σε σενάρια χρεωκοπίας.

Το βασικό ζήτημα που δεν υπάρχει λεπτό για χάσιμο είναι πως θα υλοποιηθεί η συμφωνία της -20ης Φεβρουαρίου- με τους όρους της , τους οποίους δεν μπορούμε να αλλάξουμε τελευταία στιγμή , ώστε οι εταίροι να νιώσουν ότι προχωράει η αρχική συμφωνία – της 20ης Φεβρουαρίου- και να αρχίσουν οι εκταμιεύσεις των χρημάτων από το ήδη συμφωνημένο δάνειο που έχει ανάγκη η χώρα και η οικονομία μας.

Επανέλαβε όσα υποστήριξε στο europe1 ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί ότι υπάρχουν λεφτά στα ταμεία της για ακόμη δύο εβδομάδες. Μάλιστα τόνισε ότι για το λόγο αυτό δεν υπάρχει σενάριο μη συμφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα