Μπάχαλο στη Βουλή: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Ολομέλεια της Βουλής με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ να φτάνουν μια ανάσα από το να πιαστούν στα χέρια με αφορμή την αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση πως η αντιπολίτευση είναι με το μέρος των δανειστών και εκφράζει τα επιχειρήματα των εταίρων:

"Ή θα εκπροσωπείτε τις αιτιάσεις και τις ενστάσεις των δανειστών

ή θα αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Όλα σας τα επιχειρήματα προέρχονται από τους δανειστές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος που αντέδρασε έντονα ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος άρχισε να φωνάζει στον κ. Βούτση "ντροπή σου" με αποτέλεσμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να έρθουν σε απόσταση αναπνοής.

"Δεν ανακαλώ τίποτα. Είστε μειοψηφία στην κοινωνία" είπε ο κ. Βούτσης με αποτέλεσμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να δηλώσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποχωρήσει αν δεν υπάρξει ανάκληση από τον κ. Βούτση. "Υπονοούμενα ότι αυτή η παράταξη εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα είναι απαράδεκτα. Ετοιμάζετε σκηνικό ρήξης και ψάχνετε ενόχους" είπε.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη πυροσβεστικά η κα Μπακογιάννη η οποία χαρακτήρισε ατόπημα όσα είπε ο κ. Βούτσης καλώντας τον να μη μετατρέψει τη Βουλή σε ζούγκλα "Πάντα είχαμε πολιτικές αντιπαραθέσεις αλλά 25 χρόνια που είμαι εδώ δεν έχω ξαναδεί Υπουργό να θίγει τον πατριωτισμό και την εντιμότητα βουλευτών" είπε.

Η παρέμβαση αυτή φαίνεται πως επηρέασε τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος ξαναπήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ οι οποίοι είχαν αρχίσει να αποχωρούν υποστηρίζοντας πως όσα είπε δεν είχαν να κάνουν σε καμία περίπτωση με το εθνικό ή πατριωτικό συναίσθημα των βουλευτών αλλά ήταν καθαρά πολιτικά στη βάση της πολιτικής διαφωνίας που έχει προκύψει τα τελευταία 5 χρόνια. Μετά από την τελευταία παρέμβαση τα πνεύματα ηρέμησαν με την συνεδρίαση να συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα