Αθήνα – Λευκωσία συντονίζουν τις ενέργειές τους για τις τουρκικές προκλήσεις

Για τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών και δράσεων Αθηνών και Λευκωσίας προς αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι

δύο ΥΠΕΞ κατά τη συνάντησή τους θα συζητήσουν το Κυπριακό και οι τελευταίες του εξελίξεις, οι διμερείς σχέσεις, οι γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και άλλα διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Μετά τη συνάντησή τους, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Ελλάδος και Κύπρου.

Το Σάββατο, ο κ. Κασουλίδης αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον κ.Βενιζέλο, τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένας συντονισμός των διπλωματικών κινήσεων που γίνονται σε αυτή τη φάση, να εξεταστούν ποια περαιτέρω μέτρα θα χρειαστούν στην περίπτωση κλιμάκωσης της κατάστασης, καθώς επίσης και κάποιες άλλες ενέργειες που θα υποδηλώνουν την κοινή θέση Αθήνας και Λευκωσίας προς αντιμετώπιση του ζητήματος».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα