Άσκηση "Πυρπολητής" παρουσία του νέου Γραμματέα του ΝΑΤΟ!

Παρουσία του νέου Γενικού Γραμματέως του ΝΑΤΟ, του Νορβηγού Γενς Στόλτενμπεργκ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου η διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής 9/14», που διοργανώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα,

με τη νέα του ιδιότητα, στο πλαίσιο του λεγόμενου «πρώτου κύκλου γνωριμίας» σε όλες τις πρωτεύουσες των κρατών-μελών της Συμμαχίας. Ενδεικτικώς σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε επισκεφθεί για το σκοπό αυτό την Άγκυρα. Στο πλαίσιο λοιπόν της εδώ παραμονής του, θα γίνει δεκτός, συμφώνως με το πρωτόκολλο ως «αρχηγός κράτους», από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Βενιζέλο και Δημήτρη Αβραμόπουλο αντιστοίχως.

Παραλλήλως έχει προσκληθεί από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο να παρακολουθήσει μαζί του και τη διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Πυρπολητής 9/14» της Ελληνικής Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ.

Η άσκηση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, πιθανότατα στην περιοχή της νησίδος Δοκός, και το σενάριό της θα είναι το… «γνωστό», της ανακαταλήψεως βραχονησίδος.

Πρόκειται για την ένατη στη σειρά άσκηση «Πυρπολητής» για το τρέχον έτος, και σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού Ξηράς (Ζ’ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών και Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών), του Πολεμικού Ναυτικού (Διοίκηση Υποβρυχίων Αποστολών) και Πολεμικής Αεροπορίας (31η Μοίρα Επιχειρήσεων Ερεύνης-Διασώσεως), μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη των Μοιρών του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και μεταφορικά ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού.

Λ.Σ.Μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκλεισε η ταβέρνα του δολοφόνου της σκυλίτσας Μάγκυ στην Εύβοια

Πλημμύρισαν με σκουπίδια οι δρόμοι της Τρίπολης (ΦΩΤΟ)

Χαλάζι κατέστρεψε τις ελιές στην Αιτωλοακαρνανία

Keywords
Τυχαία Θέματα