Αποκλείει το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο Μοσκοβισί

Η Ελλάδα οφείλει να αποπληρώσει το χρέος της και δεν μπορεί να περιμένει ότι θα υπάρξει «κούρεμά» του, ξεκαθάρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά θέματα, Πιέρ Μοσκοβισί.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο ο Μοσκοβισί τόνισε ότι «το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Το χρέος

δεν μπορεί να «σβήσει». Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα «κούρεμα» ή «ανακούφιση» του χρέους».

Αναφορικά με τις πρόσφατες εκλογές είπε ωστόσο, ότι δεν μπορούμε να λέμε στους πολίτες ότι δεν αλλάζει τίποτα με τις εκλογές κι ότι αυτό θα ήταν σαν να μη σεβόμασταν τη δημοκρατία. Ωστόσο δεν μπορεί μια νέα κυβέρνηση να μη λαμβάνει υπόψη προηγούμενες δεσμεύσεις και γι' αυτό το λόγο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί το χρέος και να το αποπληρώσει χωρίς κούρεμα.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας στη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση της Ελλάδας θα δεσμευθεί στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων.

«Νομίζω ότι η επίτευξη συμφωνίας οποιουδήποτε είδους... εξαρτάται από το εάν γίνουν ισχυρές δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης... δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις, δεσμεύσεις ότι θα κάνει αυτό που περιέχεται στη συμφωνία που υπογράψαμε την 20ή Φεβρουαρίου», είπε ο Μοσκοβισί.

«Φυσικά θα ήθελα να γίνουν πράγματα, είμαι υπέρ μιας πολιτικής συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά έναντι όρων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί», πρόσθεσε ο επίτροπος Μοσκοβισί.

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων

Keywords
Τυχαία Θέματα