Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Taxisnet για τέλη κυκλοφορίας και πινακίδες

Άνοιξε το μεσημέρι το σύστημα taxisnet, που από το πρωί ήταν εκτός λειτουργίας δημιουργώντας προβλήματα και ταλαιπωρώντας εκ νέου τους πολίτες που πήγαν να εκμεταλλευτούν την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έως την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δώσει μια λογική

χρονική παράταση, και να σταματήσει να «τιμωρεί» τους πολίτες.

«Κάναμε τις αναβαθμίσεις που χρειάστηκαν για τον νέο κώδικα φορολογικών διαδικασιών και ανοίξαμε πριν από λίγο ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες», δήλωσε ο γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Διευκρίνισε δε ότι «το σύστημα δεν έπεσε», αλλά επρόκειτο για προγραμματισμένη συντήρηση, όπως είχε προαναγγελθεί.

Επίσης, με αφορμή τη σύγχυση που επικράτησε από το πρωί στις ΔΟΥ, ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων επανέλαβε ότι οι εφορίες είναι κλειστές για τις γενικές συναλλαγές με τους πολίτες και ότι λειτουργούν σήμερα (Πέμπτη) και αύριο με προσωπικό ασφαλείας μόνο για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιπτώσεων, όπως είναι η παραλαβή και όχι η κατάθεση πινακίδων.

Υπενθυμίζεται ότι οι έκτακτες συναλλαγές αφορούν:

τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του, την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014, την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία, την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.


Λογική χρονική παράταση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει μία λογική παράταση για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας απευθύνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατηγορώντας την πως τιμωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

«Η πολιτική της αυτοκαταστροφής από μια ανίκανη κυβέρνηση συνεχίζεται. Η έλλειψη βούλησης να επιβάλλει αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης υποκαθίσταται με την τιμωρία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής και συνεχίζει:

«Απτό παράδειγμα η πολιτική της απέναντι στο αυτοκίνητο, όπως υψηλά κόστη τελών κυκλοφορίας, φόρος πολυτέλειας ανάλογα με τον κυβισμό και όχι την εργοστασιακή τιμή, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες πινακίδες να κατατεθούν τα τελευταία χρόνια και αποκορύφωμα τις μέρες αυτές.»

» Μπορεί να πει ο κ. Στουρνάρας και οι συν αυτώ στον ελληνικό λαό, πόσα κέρδισε και πόσα χάνει το κράτος από αυτές τις αλόγιστες και παράλογες εξωπραγματικές πολιτικές;»

«Επιτέλους δώστε μια λογική χρονική παράταση, επιτέλους αντιληφθείτε ότι με αυτές τις πολιτικές το κράτος μόνο χάνει (από μη είσπραξη τελών, από φόρους σε βενζίνες και ανταλλακτικά που θα καταναλώνονταν κ.λπ.)» καταλήγει ο κ. Κουρουμπλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα