Απίστευτο: Χτύπησε στο κεφάλι και μεταμορφώθηκε σε μαθηματική ιδιοφυία!

Πριν από 12 χρόνια, ο Jason Padgett είχε παρατήσει το κολέγιο και εργαζόταν στο επιπλοποιείο του πατέρα του, όταν μια απόπειρα ληστείας εναντίον του έξω από ένα μπαρ του άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή.

Τότε, ο 31χρονος οδηγούσε μια κόκκινη Camaro και ήταν η ψυχή των πάρτι. Όμως μετά την επίθεση, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και άρχισε να βλέπει τον κόσμο με εντελώς διαφορετική ματιά, αποκτώντας μια ψύχωση με τα μαθηματικά και τη φυσική.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Jason

είναι ένα από τα 40 άτομα σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από το σύνδρομο του… σοφού, το οποίο εμφανίζεται μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και έχει σαν αποτέλεσμα άλλοτε απλοί άνθρωποι να μεταμορφώνονται σε ιδιοφυίες των μαθηματικών, των τεχνών και της μουσικής.

Ο ίδιος έγραψε μέχρι και βιβλίο για την εμπειρία του αυτή, περιγράφοντας πώς ένα χτύπημα στο κεφάλι τον έκανε ιδιοφυία.

Όπως είπε, μετά την ανάρρωσή του, άρχισε να σπουδάζει μαθηματικά και φυσική και να ζωγραφίζει καταπληκτικά, ενώ πριν δεν μπορούσε να τραβήξει ούτε μια ευθεία γραμμή.

Όμως τα νέα του χαρίσματα είχαν και τις συνέπειές τους, αφού σταμάτησε να βγαίνει, περνούσε όλο τον χρόνο του μέσα στο σπίτι, κάλυπτε τα παράθυρα με σκούρες κουρτίνες και κουβέρτες και δεν δεχόταν επισκέψεις από τους φίλους του.

Αρχικά νόμισε ότι τρελαίνεται, αλλά μετά από ένα ντοκιμαντέρ στο BBC, συνειδητοποίησε ότι αυτό που έχει δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Πλέον έχει αποδεχθεί την κατάστασή του, έχει σπουδάσει θετικές επιστήμες, ενώ πιστεύει πως είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι όλοι έχουμε κρυφές δεξιότητες που απλά χρειαζόμαστε μια αφορμή για να τις αποκαλύψουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα