Απίστευτη πρόκληση ετοιμάζει ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Σε μια ιεροσυλία άνευ προηγουμένου ετοιμάζεται να προχωρήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν μη διστάζοντας να βεβηλώσει την κοιτίδα της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης σε μια προσπάθεια να επιδείξει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τη δύναμή του, καταπατώντας ιερά και όσια, με την ευκαιρία του εορτασμού της αλώσεως της Κωνσταντινούπολης.

Η εφημερίδα Radikal σε άρθρο της που το υπογράφει ο Ομέρ Σαχίν αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός επιθυμεί και σχεδιάζει στις 29 Μαΐου να μετατρέψει την Αγία

Σοφιά σε Τζαμί προκειμένου να πάει να προσευχηθεί εκείνος και κάποιοι εκλεκτοί του προσκεκλημένοι.

Ενέργεια που αποτελεί τεράστια προσβολή στην παγκόσμια Χριστιανοσύνη ,γεγονός που το γνωρίζει και ο ίδιος . Με το δημοσίευμα αυτό σε πρώτη φάση ,πιθανόν ,να επιχειρεί την καταγραφή των αντιδράσεων από κάθε μεριά της γης και στη συνέχεια να «κοντρολάρει» κατά πόσο έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε αυτή την πρόκληση. Αν εισπράξει μηνύματα ότι αυτό θα είναι το μοιραίο του λάθος και αρκετά έχει μπει στο «μάτι» των ισχυρών του πλανήτη ενδεχομένως να μην προβεί στη βεβήλωση της Αγίας Σοφιάς . Απλά ο αρθρογράφος θα χαρακτηριστεί αναξιόπιστος και συγγραφέας ευφάνταστων σεναρίων.

Αν όμως διαπιστώσει ότι υπάρχουν αντιδράσεις τις οποίες μπορεί να τις αντέξει και οι διεθνείς τριγμοί να μην τον «γκρεμίσουν» τότε ο Ταγίπ Ερντογάν θα βγει από την ενέργεια αυτή ,πάρα πολύ ισχυρός και όλοι θα έχουν να μιλούν για αυτόν, στον μουσουλμανικό κόσμο.

Βέβαια ήδη νιώθει «σουλτάνος» και «παντοκράτορας» ωστόσο δεν έχει βγει ο ίδιος με δημόσια δήλωσή του να προαναγγείλει την πράξη αυτή. Ίσως γιατί δεν έχει πάρει την τελική απόφασή του. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Radikal κ. Ομέρ Σαχίν, ο Ερντογάν θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί την 29 Μαΐου αναγγέλλοντας ταυτόχρονα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Της Χάλκης. Με το σχεδιασμό αυτό εκτιμάται από τους Ερντογάν, Νταβούτογλου ότι η εν γνώση τους ωμή πρόκληση στην Αγιά Σοφιά με την ταυτόχρονη παραχώρηση στο θέμα της Θεολογικής Σχολής θα εξισορροπηθεί η κατάσταση και θα περιορισθούν οι αντιδράσεις.

Πιθανόν ο Τούρκος πρωθυπουργός να σκέφτεται ότι όλοι στο μουσουλμανικό κόσμο θα μάθουν τη βεβήλωση του στην Αγιά Σοφιά , αλλά κανείς για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης που θα την ανοίξει ,μιας και ποιος γνωρίζει την ύπαρξή της στα βάθη της Τουρκίας και στις άλλες αραβικές μουσουλμανικές χώρες; Ο κ. Ομέρ Σαχίν, εκτιμά ότι η κίνηση αυτή του Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει σε μια προσπάθεια να καταστεί σύμβολο και ήρωας του Ισλαμισμού , στο δρόμο προς την εκλογή του για Πρόεδρος της Τουρκίας το καλοκαίρι.

Υπάρχει η εκτίμηση ότι αν βεβηλώσει με αυτόν τον τρόπο το σύμβολο της Ορθοδοξίας αρκετοί αντίπαλοί του φανεροί και κρυφοί, θα σταματήσουν να τον αμφισβητούν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα , το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας στην προσευχή ( δηλαδή η μετατροπή της σε τζαμί),ήταν ένα όραμα των συντηρητικών ηγετών. Είναι γνωστό ότι και το κυβερνών κόμμα, ΑΚΡ, το θέλει αυτό.

πηγή: newspost

Keywords
Τυχαία Θέματα