Απάντηση Τζανακούλη για τον έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων

Την δική του απάντηση δίνει ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης σχετικά με το δημοσίευμα που ήθελε να εντοπίζεται έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου. Σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ.Τζανακούλης ότι το «κενό» δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα λάθος του λογισμικούς στο δημόσιο λογιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος.

Η απάντηση του κ.Τζανακούλη έχει ως εξής:

Αναφορικά με το δημοσίευμα σας για τον έλεγχο στα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων, το γραφείο τύπου του Δήμου σημειώνει τα εξής:

Η όλη ιστορία των «καταγγελιών» της εφημερίδας «Κόσμος» περισσότερο αντανακλά

σε μια ψυχοπαθολογική κατάσταση των καταγγελλόντων, παρά στα πραγματικά περιστατικά. Όπως εξηγήθηκε επαρκώς και στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αλλά και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας, το «κενό» που «ανακάλυψε» ο (μονίμως) καταγγέλλων εκδότης, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα απλό λάθος του λογισμικού στο δημόσιο λογιστικό πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος (όπως και δεκάδες άλλοι δήμοι στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα) το οποίο αποκαταστάθηκε στο μεγαλύτερο μέρος. Το θέμα έληξε εν τη γενέσει του, με την παράθεση των εξτρέ των τραπεζών, από τα οποία αποδείχθηκε πως τα χρήματα που εμφανίζονταν στο ταμείο του Δήμου ήταν τελικά κατατεθειμένα στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται ο Δήμος Λαρισαίων.

Ο μονίμως καταγγέλλων εκδότης, προσέφυγε ο ίδιος με μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές και έκτοτε εκλιπαρεί με δημοσιεύματα, επιστολές και παραστάσεις σε γνωστούς και αγνώστους προκειμένου να προκληθεί οικονομικός έλεγχος στο Δήμο Λαρισαίων. Έπρεπε, βλέπετε να αντισταθμίσει τις αρνητικές για τον ίδιο εντυπώσεις από τη λάθος προσέγγιση του, αλλά και τις ποινικές και αστικές του ευθύνες, αφού ο Δήμος Λαρισαίων τον παρέδωσε στη δικαιοσύνη. ο Δήμος Λαρισαίων επιθυμεί τον οικονομικό Έλεγχο, χθες. Όχι σήμερα ή αύριο. Πιθανώς όμως οι εισαγγελικές αρχές έχουν και σοβαρές δουλειές να κάνουν, από το να ασχολούνται με τις προσωπικές εμμονές ενός εκάστου. Γι’ αυτό ίσως και μέχρι σήμερα δεν έχουν στείλει κανέναν ελεγκτή.

Σ’ ότι αφορά την απάντηση του κ. Σταϊκούρα, ο Δήμος Λαρισαίων αντιλαμβάνεται ακριβώς τι συμβαίνει και ποιο είναι το περιεχόμενο της απάντησης του. Και είναι στη διάθεση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών. Άλλοι σε λίγο θα κρύβονται…

Keywords
Τυχαία Θέματα