Στη Βοστώνη για δύο ομιλίες στα φημισμένα πανεπιστήμια Tuffts και Harvard ο Αβραμόπουλος

Στις ΗΠΑ, και πιο συγκεκριμένα στη Βοστώνη, βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», προκειμένου να είναι ο κεντρικό ομιλητής στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνου Καραμανλή» της Σχολής Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, με θέμα «Ο νέος γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο

φημισμένο Αμερικανικό πανεπιστήμιο και τη συγκεκριμένη Σχολή (Fletcher) έχει αποφοιτήσει ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.

Στο πλαίσιο της σύντομης παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Δ.Αβραμόπουλος είναι προσκεκλημένος σε πρόγευμα εργασίας από το “European Club” της Σχολής Kennedy του άλλου φημισμένου Πανεπιστημίου της Βοστώνης, του Harvard, όπου μεθαύριο Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, θα μιλήσει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου, με θέμα τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την πορεία της Ευρώπης προς την έξοδο από την οικονομική κρίση.

Τέλος, ο ΥΕΘΑ θα συναντηθεί και με εκπροσώπους τόσο της Ελληνικής ομογένειας, όσο και με αντιπροσωπεία του πανίσχυρου λόμπυ του American Jewish Committee (AJC).

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα