Αντώνης Σαμαράς: "Αρνητική εξέλιξη ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία" (ΦΩΤΟ)

Συντονίζουν τις κινήσεις τους Ελλάδα και Κύπρο προκειμένου να δημιουργηθεί μια «ισχυρή και αποτρεπτική ομπρέλα πάνω από την Κύπρο» όπως τόνισε σε συνεντεύξεις του σε κυπριακά ΜΜΕ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αυτήν την ώρα, ένα θερμό επεισόδιο θα ήταν μια πάρα πολύ αρνητική εξέλιξη» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή

τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, και συστήνει προσοχή, υπομονή και επιμονή στους χειρισμούς. «Στη διεθνή πολιτική εκείνο που κερδίζει πάντα είναι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός και όχι οι σπασμωδικές αντιδράσεις» σημειώνει σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» και στην εφημερίδα «Σημερινή».


Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην Κύπρο, ενώ ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Συνάντηση είχε ο κ. Σαμαράς και με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα μιλήσει στην Ολομέλεια του Σώματος.

Πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.
Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Keywords
Τυχαία Θέματα