Αντιγράφει και τον Σαμαρά ο Τσίπρας

Για πρώτη φορά ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε ομιλία του τον όρο «Νέα Ελλάδα», τον οποίο χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός. «Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα, στη νέα Ελλάδα δεν θα μπορούν να κυβερνούν πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι»», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,

απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

«Ο κ. Σαμαράς ήταν αυτός που 26 χρόνια πριν οδήγησε σε μία μεγαλειώδη ήττα τη χώρα με το Μακεδονικό και έριξε την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε και τον είχε κατηγορήσει η ίδια του η παράταξη . Πως μπορεί να εμφανίζεται ως εγγυητής σταθερότητας και της ομαλότητας; Η παλιά Ελλάδα είναι τα κόμματά σας, αλλά εκπρόσωποι της παλιας Ελλάδας είναι και οι ιδιοι οι αρχηγοί σας. Στη νέα Ελλάδα δεν θα μπορούν να κυβερνούν πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι».

Τέλος, για ακόμα μία φορά κάλεσε τον κ. Σαμαρά σε debate λέγοντας: «Ήλπιζα ότι ο κ. Σαμαράς θα ερχόταν να συζητήσει, να αντιπαρατεθεί, εμείς τον καλούμε να το κάνει οπουδήποτε θέλει. Αρκεί να σταματήσει να κρύβεται. Μάλλον θα καταρρεύσει κρυπτόμενος αντί να δοξαστεί! Δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω μαζί του τη δική του ατζέντα. Δέχομαι να μιλήσουμε για το αύριο, για το ποια ελλάδα θέλουμε, αλλά αν υπάρχει νέα ελλάδα, πρεπει να παραδεχτείτε ότι υπάρχει και παλιά. Η Αριστερά όμως δεν κυβέρνησε. Η παλιά χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι αυτή που φτιάξατε εσείς. Είστε οι εκπρόσωποι του παλιού, που έριξε τη χώρα στα βράχια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει τη νέα Ελλάδα και θα θέσει τις βάσεις για μια Ελλάδα, δημοκρατίας και προκοπής».

Keywords
Τυχαία Θέματα