Η Βέρα Μπίρμπου έχει λύσεις

Η κα Βέρα Μπίρμπου, υποψήφια με τον συνδυασμό Γιώργου Κουμουτσάκου, για την Περιφέρεια Αττικής, έχει προτάσεις για τα προβλήματα και είναι από τους ανθρώπους που θα «σηκώσουν τα μανίκια» και θα πιάσουν δουλειά αμέσως την επομένη των εκλογών.

Η ίδια λέει ότι «η ενασχόληση μου με τα κοινά και τα κοινωνικά ζητήματα ήταν πάντα απο τα βασικές ανησυχίες μου. Θεωρώ ότι ειναι καθήκον του πολίτη να προσφέρει στην κοινωνία το περισσευμα του χρόνου

και της ενέργειας του υπηρετώντας σκοπούς στους οποίους πιστεύει.

Αντιλαμβάνομαι την ενασχόληση μου με τα κοινά αποκλειστικά ως προσφορά και όχι ως επαγγελματική δραστηριότητα και για αυτό η ως τώρα ανασχόληση μου είχε πάντα ως βασικό κριτήριο τον εθελοντισμό. Αυτό το έχω αποδείξει με την ενασχόληση μου με τον Ερυθρό Σταυρό, τον Ροταριανό Όμιλο και το Λύκειο των Ελληνίδων».

Για την απόφαση της να κατέβει στο πολιτικό στίβο λέει: «Ήρθε η ώρα ,ωστόσο, να αποτολμήσω ένα βήμα πιο μακριά. Στο πρόσωπο υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττική Γιώργου Κουμουτσάκου βρήκα ένα νεό πολιτικό, έναν επιστήμονα με παιδεία και καλλιέργεια, έναν άνθρωπο με βαθειά γνώση των Ελληνικών όσο και των Ευρωπαϊκών ζητημάτων. Θεωρώ ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος μπορεί να προσδώσει στο θεσμό του Περιφερειάρχη το κύρος που του αρμόζει και παράλληλα να υπηρετήσει την Αττική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μεγάλη κρίση των τελευταίων ετών κατάφερε στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη γεωγραφική περιοχή της Αττικής κρίσιμα πλήγματα. Ωστόσο οι Έλληνες δε νικηθήκαμε. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να αναστυλώσουμε τη χώρα μας, ξεκινώντας απο την τοπική αυτοδιοίκηση που πάντα ήταν το τελευταίο και πιο κρίσιμο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Ένας άλλος τρόπος διαχείρισης των ζητημάτων της Περιφέρειας που θα έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο και ως στόχο την άναπτυξη δεν ειναι μόνο εφικτός, είναι αναγκαίος. Στον αγώνα αυτόν, που θα είναι επίπονος, χρειαζόμαστε άνθρωπους ικανούς και ανιδιοτελείς. Τέτοιος , είμαι πεπεισμένη, ότι ειναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος και θέλω να ελπίζω ότι και εσείς θα αναγνωρίσετε στο πρόσωπο μου αντίστοιχες ιδιότητες».

Οι στόχοι και οι προτάσεις της Βέρας Μπίρμπου είναι πολλές και αφορούν ένα μεγάλο φάσμα των προβλημάτων που απασχολούν τον πολίτη: «Δε θεωρώ ότι έχω απαντήσεις για όλα τα προβλήματα. Άλλωστε είμαι δύσπιστη απέναντι σε όλους όσους εμφανίζονται να τα γνωρίζουν όλα. Ωστόσο, μέσω της επαγγελματικής και της κοινωνικής μου δράσης πιστεύω πως έχω αποκτήσει εμπειρία και δεξιότητες σε κρίσιμους τομείς και τις οποίες φιλοδοξώ να τα θέσω στη διάθεση των συμπολιτών μου.

Ως εκπαιδευτικός , είναι σαφές ότι μπορώ να προσφέρω στον τομέα της βελτιωσης των υποδομών της Παιδείας σε επίπεδο Περιφέρειας. Στον τομέα αυτό η χώρα μου διαθέτει ένα χρήσιμο εργαλεία, του Κοινοτικούς Πόρους από τα Ευρωπαϊκά πλαίσια στήριξης , που πιστεύω πως μπορούν να αξιοποιηθούν εντατικότερα από ότι εως τώρα. Μέσω αυτών αλλά και της καλύτερης διαχείρισης των οικονομικών πόρων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού μπορούμε να επιτύχουμε την βελτίωση των υποδομών Παιδείας, ιδίως των Βρεφονηπιακών σταθμών που έχουν καταστεί αναγκαιότητα για την πλειοψηφία των συμπολίτων μας με μικρά παιδιά. Συγκεκριμένα, θεωρώ ότι μπορούμε και πρέπει να εργαστούμε για την βελτίωση των εγκαταστάσεων των υπαρχόντων Βρεφονηπιακών Σταθμών και με εντατική προσπάθεια ειναι δυνατή η δημιουργία νέων δομών αλλά και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των υπαρχουσών , ώστε να εξυπηρετούνται χιλιάδες γονείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Περαιτέρω, θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση του εθελοντισμού σε επιπεδο Περιφέρειας. Θα εργασθώ ώστε να είμαι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ομάδες των πολιτών που εργάζονται με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια για σκοπούς χρήσιμους. Με τον τρόπο αυτό, με τη σύμπραξη δηλαδή των δημόσιων και ιδιωτικών δυνάμεων που στοχεύουν στην εξάλειψη των ανισοτήτων και την άμβλυνση των προβλημάτων που μαστίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας , μπορούμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να ανακουφίσουμε τις κοινωνικά ευάισθητες ομάδες και τους συνανθρώπους μας που αυτή την εποχή βρίσκονται σε αδυναμία.

Θεωρώ ότι η πιο κρίσιμη μάχη στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, είναι αυτή κατά της ανεργίας. Ειναι σαφές ότι η Περιφέρεια εως τώρα δεν έχει κάνει αρκετά για την μείωση της ανεργίας , ιδίως μεσω της ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων που θα αφορούν την απασχολησιμότητα των γυναικών, των πολυτέκνων, των ατόμων με αναπηρίες. Είναι ώρα στον τομέα αυτό να εργασθούμε πιο εντατικά. Πιστεύω ότι έχω τόσο τις γνώσεις όσο και την όρεξη να συμβάλω δημιουργικά στην προσπάθεια αυτή.

Τέλος, η ενασχόληση μου με τις τέχνες, τη μουσική, το θέατρο, το χορό με έχουν οπλίσει με γνώσεις και εμπειρία που μπορούν να αποδειχθούν κρίσιμα στον τομέα του πολιτισμού. Η περιφέρεια Αττικής οφείλει να αποκτήσει πιο έντονη παρουσία και στον τομέα αυτό. Ο πολιτισμός , ιστορικά , ειναι απο τα στοιχεία που κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό σε κάθε δυσκολία. Στην Αττική, την κοιτίδα της Δημοκρατίας, οφείλουμε να εντάξουμε τον πολιτισμό στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας για ένα καλύτερο αύριο».

Τέλος αποστέλλει το παρακάτω μήνυμα στους ψηφοφόρους:

«Οι εκλογές της 18ης Μαϊου ειναι από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησεως. Οφείλουμε όλοι να αναρωτηθούμε αν είμαστε ικανοποίημενοι από την έως τώρα διαχείριση των ζητημάτων της Περιφέρειας Αττικής. Είναι άραγε αυτό το καλύτερο που αξίζει στους κατοίκους της Αττικής;

Μήπως ειναι ώρα για στροφή 180 μοιρών που θα θέσει την Περιφέρεια Αττικής στη σωστή πορεία, μια πορεία που θα βασίζεται στον ανθρωπισμό και την εξωστρέφεια ;

Πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα ,περισσότερο από ποτέ , η Περιφέρεια Αττικής έχει ανάγκη από ανθρώπους ικανούς, τεχνοκράτες όσο και κοινωνικά ευαίσθητους. Χρειάζεται Περιφερειάρχη, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους με διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς που να γνωρίζουν τα προβλήματα και να ξέρουν πως να τα αντιμετωπίσουν.

Ο συνδυασμός του Γιώργου Κουμουτσάκου είναι ο μόνος που μπορεί να πάει την Αττική πολλά βήματα μπροστά. Ανάμεσα στους πολλούς άξιους συναδέλφους που περιλαμβάνει , έχω την πεποίθηση ότι μπορώ με τη στήριξη σου να είμαι σε αυτούς που αύριο θα δουλέψουν για μια καλύτερη Περιφέρεια Αττικής, μια Περιφέρεια που επιτέλους θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αλλά και των απαιτήσεων των κατοίκων της Αττικής».

Το βιογραφικό σημείωμα της Βέρας Μπίρμπου

Γεννήθηκα στην Αθήνα (το 1956).

Είμαι απόφοιτος του τμήματος της Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ωστόσο, η μουσική ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος και έτσι αφού απέκτησα με άριστα τόσο το πτυχίο των Ανωτέρων Θεωρητικών του Εθνικού Ωδείου όσο και το πτυχίο Πιάνου , και μετά την εξειδίκευση μου στο σύστημα ORF (μουσική προπαίδεια), υπηρέτησα τη μουσική εκπαίδευση από πολλά πόστα.

Έχω διδάξει μουσική τόσο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στη μέση εκπαίδευση απο το 1981.

Το 1989 αποσπάσθηκα για μία τριετία ως Καθηγήτρια ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ στο τμήμα Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου αυτή ανέπτυξα έντονη ερευνητική δραστηριότητα, δημοσιεύοντας επιστημονικές εργασίες και συμμετέχοντας σε αναγνωρισμένα συνέδρια του κλάδου μου.

Οι ανησυχίες μου με οδήγησαν στην ενασχόληση μου με τον τομέα του νεανικού Θεάτρου και στη συνέχεια απέκτησα πλούσιες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της απασχολήσεως μου στην Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πάνω στο εν λόγω αντικείμενο.

Σήμερα είμαι συνταξιούχος.

Εδώ και δεκαετίες έχω αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηρίοτητα ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του και της επιτροπής επιστημόνων του Λυκείου των Ελληνίδων, ως πρόεδρος του Ροταριανού ομίλου Κηφισιάς – Πολιτείας και ως βοηθός του Διοικητή της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας και ως μέλος του Εληνικού Ερυθρού Σταυρού. Απο την τελευταία ενασχόληση μου μάλιστα απεκτησα και δίπλωμα εθελόντριας αδελφής.

Είμαι έγγαμος , σύζυγος του Θ.Μπίρπου, ε.τ. ανωτάτου δικαστικού. Έχω την ευτυχία να είμαι μητέρα δύο υπέροχων παιδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα