Αντιδράσεις από την πρόκληση Ερντογάν ότι δεν υπάρχει το κράτος "Κύπρος"

Σε αυστηρό σχολιασμό των χθεσινών απαράδεκτων δηλώσεων του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφορικά με τη μη αναγνώριση από μέρους του της υπάρξεως της κρατικής οντότητος της Δημοκρατίας της Κύπρου, προέβη πριν λίγη ώρα η Αθήνα, με σχετική δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κούτρα.

Ενδεικτικό της ενοχλήσεως των Αθηνών με το συνεχιζόμενο

για τρίτη φορά την τελευταία εβδομάδα μπαράζ δηλώσεων κορυφαίων Τούρκων πολιτικών (κατά σειρά οι Αντιπρόεδρος, Υπουργός Εξωτερικών και τώρα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός), που αμφισβητούν σχεδόν το σύνολο των σοβαρών εθνικών θεμάτων που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα, είναι και η χρησιμοποίηση από τον κ. Κούτρα της λέξεως «επιτέλους» στη σύντομη και αυστηρή δήλωσή του.

«Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου Πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός.», τόνισε ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εξωτερικής πολιτικής κυρία Ρένα Δούρου, την ίδια ώρα που συμμετείχε σε ζωντανή εκπομπή στο “STAR”, και το Ελληνικό ΥΠΕΞ είχε λάβει επισήμως θέση, απέστειλε, μέσω του γραφείου της, σχετική δήλωση, με την οποία κατηγορούσε τον ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο για «αδράνεια», που έλεγε τα εξής: ««Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» δήλωσε χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προκαλέσει κάποια αντίδραση του αρμόδιου έλληνα υπουργού Εξωτερικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Θα αρθεί άραγε ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του ή θα παραμείνει απορροφημένος από την αναζήτηση στοιχείων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας δευτερεύουσας σημασίας τη δήλωση Ερντογάν;»

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα