Αντάρτικο στο κόμμα Μπερλουσκόνι

Περίπου 20 κεντροδεξιοί βουλευτές μπορεί να αντιταχθούν στις βουλές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι αν προσπαθήσει να ρίξει την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα ανέφερε πηγή του κόμματος. Πρόκειται για μια κίνηση που μπορεί να δώσει στον Λέτα, ο οποίος ανήκει στην κεντροαριστερά, μια ευκαιρία να σώσει την κυβέρνησή του έπειτα από τις παραιτήσεις 5 υπουργών του Λαού της Ελευθερίας, του κόμματος του Καβαλιέρε, ο οποίος αποφάσισε να μην στηρίξει πλέον τον πρωθυπουργό έπειτα από την τελεσίδικη καταδίκη του για διαφθορά. Είκοσι γερουσιαστές αναμένεται να πουν σήμερα στον ηγέτη του

κόμματός τους ότι ενδέχεται να σχηματίσουν μια ξεχωριστή ομάδα στην Άνω Βουλή.

“Αν ο Μπερλουσκόνι δεν συμφωνήσει να κάνει ένα βήμα πίσω από αυτό που τα γεράκια προτείνουν μπορεί να έχουμε μια καινούρια μετριοπαθέστερη ομάδα μέχρι την τετάρτη” ανέφερε η πηγή που πρόσκειται στην κεντροδεξιά.

Το σχόλιο αυτό έκανε τις τιμές των ιταλικών χρηματιστηρίων να ανέβουν καθώς είχαν πτωτικές τάσεις λόγω της αστάθειας και της έλλειψης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές του Φεβρουαρίου οδήγησαν στο σχηματισμό μιας εύθραυστης κυβερνητικής συμμαχίας υπό την ηγεσία του Λέτα. Η απόφαση του Καβαλιέρε να διατάξει το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου την παραίτηση 5 υπουργών του κόμματός του έριξε την Ιταλία σε πολιτικό χάος και άφησε την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης σε δύσκολη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα