Αντάρτικο από τους ΑΝΕΛ για το τζαμί στο Βοτανικό

Την πρώτη ενδοκυβερνητική σύγκρουση μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το θέμα του ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό, η κατασκευή του οποίου προβλέπεται σε τροπολογία που κατέθεσε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι ΑΝΕΛ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη» και «προκλητική» την τροπολογία και ζητούν από την κυβέρνηση να την αποσύρει άμεσα.Φθάνουν μάλιστα στο

σημείο να υποστηρίξουν πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην διατήρησή της τότε η πράξη της θα συνδέεται με εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων!

Η υπεύθυνη τομέα Παιδείας του κόμματος Σταυρούλα Ξουλίδου με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στο οποίο έχει ενταχθεί η επίμαχη τροπολογία επισήμανε πως «η τροπολογία δεν σχετίζεται με το περιεχόμενο του νομοσχέδιου και είναι άκαιρη καθώς δεν έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα» ενώ υποστήριξε ότι «η διατάξεις είναι αντισυνταγματικές καθώς η χρηματοδότηση ή η απαλλοτρίωση δημόσιας γης πρέπει να γίνεται για έργα κοινής ωφελείας. Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι κοινής ωφελείας».

Η κ. Ξουλίδου ανέφερε οτι «το έργο χρηματοδοτείται με 960 χιλ. ευρώ. Ως ΑΝΕΛ θεωρούμε πως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, η τροπολογία που ανάβει το «πράσινο φώς» για την κατασκευή του τεμένους είναι άκαιρη και συνοδεύεται από προκλητική επιβάρυνση του προϋπολογισμού».

«Δώστε προτεραιότητες στις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης» ανέφερε η κα. Ξουλίδου απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη για να προειδοποιήσει πως εάν η κυβέρνηση επιμείνει στην κατάθεση της τροπολογίας τότε η πράξη της θα συνδεθεί με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Απαράδεκτη και προκλητική η τροπολογία. θα είναι απαράδεκτο αν η σημερινή κυβέρνηση μετά από 9 χρόνια δώσει το δωράκι της κατασκευής σε μεγαλοκατασκευαστές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η Ελλάδα επείγεται για επενδύσεις στην παιδεία και την έρευνα.Ας μην βυθιστούμε στην κινδυνολογία της κρίσης και τις κόκκινες γραμμές των «θεσμών»».

Keywords
Τυχαία Θέματα