Άνοιξαν οι κάλπες στην Σκωτία

Σήμερα είναι η μέρα που θα αποφασίσουν οι Σκωτσέζοι για την ανεξαρτησία τους από την μαμά Αγγλία ή θα συνεχίσουν να είναι κομμάτι της. Οι κάλπες έχουν ανοίξει από τις 9 το πρωί, ώρα Ελλάδας, θα κλείσουν στις 22.00 ενώ το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό νωρίς αύριο το πρωί.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο αγώνας θα εξελιχθεί σε ντέρμπι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση

που πραγματοποιήθηκε τελευταία σε δείγμα 1405 ανθρώπων το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου, το «ναι» συγκεντρώνει 49% έναντι 51% που συγκεντρώνει το «όχι», ενώ αν συνυπολογιστούν οι αναποφάσιστοι τότε το «ναι» συγκεντρώνει 47%, το «όχι» 49%, τη στιγμή που στο 5% υπολογίζεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Σε σύγκριση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις η παράταξη του «ναι» έχει αυξήσει τις δυνάμεις της κατά 7% και αυτή του «όχι» έχει χάσει άλλες 7 μονάδες.

Μήνυμα Ομπάμα μέσω twitter

Tην ελπίδα το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει «ισχυρό και ενωμένο», εξέφρασε αργά χθες με μήνυμά του στο Twitter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας εξαιρετικός εταίρος για την Αμερική και μια δύναμη του καλού σε έναν ασταθή κόσμο. Ελπίζω ότι θα παραμένει ισχυρό, ακμαίο και ενωμένο», ανέφερε στο μήνυμά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα