Αναπληρωτής πρωθυπουργός ο Βορίδης;

Ξεκινάει σήμερα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη να αναλαμβάνει το ρόλο του αναπληρωτή πρωθυπουργού, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα απουσιάζει, αφού θα βρίσκεται στο Μιλάνο προκειμένου να πάρει μέρος στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ποιός θα ανοίξει την συζήτηση για λογαριασμό του πρωθυπουργού αν θα είναι ο αντιπρόεδρος και πρώτος της τάξη υπουργός κ. Βενιζέλος

ή αν θα ορίσει κάποιον από τους υπουργούς του. Πάντως δεύτερος τη τάξη είναι ο κ. Χαρδούβελης, ωστόσο δεν είναι κοινοβουλευτικός.


Τρίτος έρχεται ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και στην συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος. Επιλογές που φαίνεται ότι δεν συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες, με τις φήμες ωστόσο από χθες να επιμένουν ότι θα οριστεί αντικαστάτης ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί να λάβει «πολιτική ανάσα» από την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει από την Βουλή, με το ισχυρότερο όπλο στην φαρέτρα της, αυτό της εξόδου από το Μνημόνιο στο τέλος του χρόνου.

Επιχειρώντας επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς όταν θα ανέβει ο ίδιος στο βήμα της Βουλής, την Παρασκευή το βράδυ, θα επιχειρήσει να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα και το κόμμα να βελτιώσει το πολιτικό κλίμα και να στείλει μήνυμα ότι εξακολουθεί να ελέγχει τις εξελίξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα