Αμερικανός δημοσιογράφος απελευθερώθηκε στη Συρία!



Έναν Αμερικανό δημοσιογράφο, ο οποίος ήταν αγνοούμενος από το 2012, απελευθέρωσαν οι απαγωγείς του στη Συρία, μετά από προσπάθειες του Κατάρ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Τζαζίρα.

Το κανάλι μετέδωσε πως ο δημοσιογράφος ονομάζεται Πίτερ Τέο Κέρτις και παραδόθηκε σε εκπρόσωπο των Ηνωμένων Εθνών. Σε μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, που είχαν δώσει στη δημοσιότητα στο παρελθόν οι απαγωγείς του Κέρτις, ο τελευταίος ανέφερε ότι είναι δημοσιογράφος από τη Βοστόνη. Σχολιάζοντας τη μεταχείριση που είχε, είχε πει ότι είχε "όλα όσα χρειαζόταν" και "όλα είναι τέλεια,

το φαγητό, ο ρουχισμός, ακόμα και φίλοι τώρα".

Την είδηση επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. "Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν κάθε διπλωματικό και στρατιωτικό εργαλείο" όπως είπε χαρακτηριστικά, για να επιτύχουν την απελευθέρωση του.

Αυτό λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του Τζέιμς Φόλεϊ από το Ισλαμικό Κράτος και τις απειλές για δολοφονία ενός άλλου Αμερικανού δημοσιογράφου, ονόματι Στίβεν Σότλοφ, ο οποίος κρατείται όμηρος.

Η επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που εδρεύει στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι περίπου 20 δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία. Αρκετοί εξ αυτών, θεωρείται ότι κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα