Άλμα παλαιμάχων αλεξιπτωτιστών στη Νορμανδία

Εντυπωσιακό άλμα αλεξιπτώτων στατικού ιμάντος από εν ενεργεία και παλαιμάχους αλεξιπτωτιστές από όλες τις χώρες που συμμετείχαν σε αντίστοιχη ενέργεια το βράδυ της 5ης Ιουνίου 1944, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η μεγάλη απόβαση στη Νορμανδία (“D-Day”), πραγματοποιήθηκε χθες στη χερσόνησο της Νορμανδίας, την παραμονή των σημερινών εκδηλώσεων για την 70η επέτειο από τη σημαντική αυτή στιγμή του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Γαλλικό Υπουργείο

Αμύνης, ασφαλώς εντυπωσιάζει αυτή του 89 ετών σήμερα Jim Martin, ο οποίος το φοβερό αυτό βράδυ της 5ης Ιουνίου 1944, σε ηλικία μόλις 19 ετών, απλός στρατιώτης της φημισμένης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας (Αλεξιπτωτιστών), στάθηκε στην πόρτα της Ντακότα που τον μετέφερε και έπεσε στο σκοτεινό κενό, πάνω από την κατεχόμενη Ευρώπη.

Χθες, 70 χρόνια αργότερα, ο 89χρονος σήμερα ο Αμερικανός παλαίμαχος συμμετείχε εκ νέου σε αυτό το άλμα, αυτή τη φορά όχι επιχειρησιακό αλλά για επετειακούς λόγους.

Και τότε στα 19 του και τώρα στα 89 του, ο Αμερικανός αλεξιπτωτιστής-πολεμιστής απέδειξε ότι διαθέτει «άντερα» και μάλιστα σε υπερεπάρκεια.

RESPECT!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Αναζητήσεις
αλμα νορμανδια
Τυχαία Θέματα