Ξεκίνησε η έξοδος για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Άρχισε από το πρωί της Παρασκευής η έξοδος για το πρώτο τριήμερο του φετινού καλοκαιριού. Με σύμμαχο τον καλό καιρό μετά από μια εβδομάδα κακοκαιρίας με συννεφιές, βροχές και καταιγίδες οι κάτοικοι των πόλεων ετοιμάζονται για μικρές ή μεγάλες εκδρομές με αφορμή την εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τα πλοία να φεύγουν γεμάτα για τα νησιά των Κυκλάδων. Συνολικά μέχρι το βράδυ αναμένεται να αποπλεύσουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

19 πλοία.

«Καλοκαιρία» αναμένεται να επικρατήσει και στον κλάδο του τουρισμού καθώς οι πληρότητες σε δημοφιλείς και παραθαλάσσιους προορισμούς ξεπερνά το 80% με ενισχυμένο το κύμα του εγχώριου τουρισμού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trivago δημοφιλέστεροι προορισμοί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για τους Έλληνες αναδεικνύονται η Μύκονος, η Σαντορίνη, το Ναύπλιο, η Πάργα, η Ερέτρια, η Σκιάθος και η Υδρα.

Επι ποδός και η Τροχαία για το κύμα των εξοδούχων που θα επιλέξουν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους θέτοντας σε εφαρμογή από σήμερα το απόγευμα και το πρωί του Σαββάτου έκτακτα μέτρα για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων με απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα του ρεύματος εξόδου των εθνικών οδικών δικτύων και παρουσία σε διάφορα σημεία για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα