Αιγυπτιακή λύση για τη Λωρίδα της Γάζας θέλει ο Βενιζέλος

Την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδος στην χθεσινοβραδυνή πρωτοβουλία της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και γενικότερα στο Ισραήλ εξέφρασε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, στις διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες που

είχε με τους ομολόγους του από το Ισραήλ Avidgor Lieberman, την Παλαιστίνη Riyad Al Malki και την Αίγυπτο Sameh Shoukry.

Αναφερόμενος στην Αιγυπτιακή πρωτοβουλία για εκεχειρία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή αποτελεί τη μοναδική πρακτική διέξοδο τη στιγμή αυτή, ενώ συνεχάρη τον Αιγύπτιο ομόλογο του για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και τον διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Ελλάδας να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες με σκοπό την αποκλιμάκωση της εντάσεως και την αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας και της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Αιγυπτιακή συμβιβαστική πρόταση εκεχειρίας έχει γίνει δεκτή από την Ισραηλινή κυβέρνηση και από μέρους της ισχύει από τις 09:00 σήμερα το πρωί, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα δεκτή από τους Παλαιστινίους, ενώ το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς την έχει ήδη απορρίψει.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα