Αιφνιδιαστικοί ιατρικοί έλεγχοι στους πιλότους της Lufthansa

Τη διενέργεια αιφνιδιαστικών ιατρικών ελέγχων στους πιλότους, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά χάπια, σχεδιάζει να εφαρμόσει η Lufthansa, μετά την τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Lufthansa Κάρστεν Σπορ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, με τους συγκεκριμένους ελέγχους θα υπάρχει η δυνατότητα να ανιχνεύεται η λήψη αντικαταθλιπτικών

και ενδεχόμενη ψυχολογική ευπάθεια των πιλότων.

Σύμφωνα με τη FAZ, ο πρόεδρος ζήτησε να "εξετάζεται προσεκτικά" υπό ποιες "εξαιρετικές" συνθήκες το ιατρικό απόρρητο θα μπορεί να μην τηρείται τόσο αυστηρά.

Ερωτηθείς για την τραγωδία της Germanwings, που είναι θυγατρική της Lufthansa, ο Σπορ εκτίμησε ότι οι δύο αεροπορικές εταιρίες έχουν πλέον ξεπεράσει τη δοκιμασία αυτή και "η εμπιστοσύνη των επιβατών απέναντί μας μάλλον έχει αυξηθεί".

Η διεθνής κοινότητα συγκλονίστηκε στα τέλη Μαρτίου, από την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις και από τις αποκαλύψεις ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς συνέτριψε το αεροσκάφος, προκαλώντας τον θάνατο 150 ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα