Άγρια κόντρα ΝΕΡΙΤ και Polymusic για την Eurovision

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες μεταξύ της ΝΕΡΙΤ και της δισκογραφικής εταιρείας Polymusic με αφορμή το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ δεν απέστειλε πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών στην Polymusic αναφορικά με την φετινή διοργάνωση του διαγωνισμού της Eurovision. Η δισκογραφική εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν κλήθηκε ποτέ να υποβάλλει συμμετοχή

με το δικό της καλλιτέχνη, σε αντίθεση με τις όλες τις υπόλοιπες. Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της δισκογραφικής εταιρίας Polymusic, απέστειλε ένα προειδοποιητικό έγγραφο προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, με το οποίο αναφέρει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, αν η καλλιτέχνις που έχει στην dream team της, Αλεξάνδρα Κόνιακ, δεν συμμετάσχει τελικά στο διαγωνισμό για την εκπροσώπηση της χώρας μας.

Η επιστολή - απάντηση της ΝΕΡΙΤ στην Polymusic

Σε απάντηση της επιστολής διαμαρτυρίας του εκπροσώπου της εταιρείας Polymusic κ. Βίκτωρα Πολυδώρου σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων για τον Ελληνικό Τελικό της Eurovision, την οποία κοινοποίησε σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

1. Οι αιτιάσεις περί «κατάφωρης αδικίας» και «μεροληπτικής απόφασης» είναι παντελώς ανακριβείς και αστήρικτες, αφού βάσει του κανονισμού της EBU ο φορέας που αναλαμβάνει τη διοργάνωση του εθνικού τελικού – εν προκειμένω η ΝΕΡΙΤ – έχει το δικαίωμα να «οργανώσει τη διαδικασία επιλογής της εθνικής συμμετοχής όπως αυτός κρίνει σκόπιμο και με αποκλειστικά δική του ευθύνη».
2. Παρά την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που παρέχει ο ανωτέρω κανονισμός, η ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να διευρύνει τη συμμετοχή δισκογραφικών εταιρειών, ακολούθησε μια αντικειμενική μεθοδολογία, η οποία διασφαλίζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπ’ όψιν τα στενά χρονικά περιθώρια στα οποία εκτελείται το ελληνικό διαγωνιστικό μέρος. Στο πλαίσιο αυτό, ως μοναδικό και αντικειμενικό κριτήριο επιλογής στην πρόσκληση ενδιαφέροντος χρησιμοποιήθηκε το επίσημο πανελλαδικό airplay chart των δισκογραφικών εταιριών, όπως αυτό αποτυπώνεται στο Μedia Ιnspector, αποκλειστικό συνεργάτη της IFPI , GEA & AEΠI για την Ελλάδα. Ειδικότερα, πρόσκληση ενδιαφέροντος έλαβαν οι εταιρίες που εκπροσωπούνται με ποσοστό μεγαλύτερο του 1%, σύμφωνα με το airplay market share για το έτος 2014. Η εταιρεία Polymusic, ως έχουσα μικρότερο ποσοστό, δεν συμπεριελήφθη στους αποδέκτες της πρόσκλησης.

Η επιστολή - απάντηση της Polymusic στην ΝΕΡΙΤ

Προς τον Πρόεδρο Δ.Σ - Διευθύνοντα Σύμβουλο
κ. Πέτρο Μάη
Αγαπητέ Πρόεδρε κύριε Μάη,

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Πρέπει όμως να βάλω τα γεγονότα στην θέση τους…

1. Αν είχατε κάνει απευθείας ανάθεση όπως το δικαιούσθε, δεν θα υπήρχε καμία διαμαρτυρία.
2. Επίσης δεν θα υπήρχε κανένα θέμα, αν το τμήμα Διεθνών Σχέσεων απαντούσε στις ερωτήσεις ενδιαφέροντος της εταιρίας μας και δεν μας απαντούσε παραπλανητικά.
3. Το κριτήριο του Media Inspector είναι λάθος επιλογή, αφού καταγράφει τους πλέον εμπορικούς καλλιτέχνες , τους οποίους όμως δεν υποχρεώσατε να προτείνουν για τον διαγωνισμό της Eurovision οι δισκογραφικές τους εταιρίες!

Τονίζοντας ότι εκτιμώ απεριόριστα τους καλλιτέχνες και τις συναδέλφους δισκογραφικές, δειγματοληπτικά σας επισυνάπτω τις μεταδόσεις που έχουν καταγραφεί από το Media Inspector στις 20 Φεβρουαρίου 2015 και αφορούν την Αλεξάνδρα Κόνιακ (7 μεταδόσεις) που εμείς προτείνουμε και τους Θωμαή Απέργη (6 μεταδόσεις), Barrice (0 μεταδόσεις) και Μαρία Ελένη Κυριακού (0 μεταδόσεις).

Ακόμη ένας λόγος που αποδεικνύει πόσο λάθος ήταν η επιλογή των δισκογραφικών εταιριών με κριτήριο το Media Inspector, είναι το γεγονός ότι την 2 και 3 εβδομάδα του 2015, στις πωλήσεις του IFPI chart, ο καλλιτέχνης μας και διεθνούς φήμης κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης , βρέθηκε στην 5η και 3η θέση αντίστοιχα αλλά φυσικά δεν είχε τις ανάλογες καταγεγραμμένες ραδιοφωνικές μεταδόσεις, αφού οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν καθαρά ποιοτική μουσική και καταγράφονται είναι ελάχιστοι.
Όπως καταλαβαίνετε το πλασματικό 1% καταρρίπτετε!

Επιφυλασσόμενος λοιπόν παντός νομίμου δικαιώματός μου...

Παρακαλώ έστω και την ύστατη στιγμή, πράττοντας τα δέοντα να μας καλέσετε να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό.

Με εκτίμηση

Βίκτωρ Πολυδώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εντυπωσιάζει τους δημοσιογράφους της Βουλής η Ζωή

Ετοιμάζονται αλλαγές σε γραφεία Τύπου και ΑΠΕ

Τα Όσκαρ δεν είχαν... τηλεθέαση

Τα Παραπολιτικά 90,1 σας στέλνουν γήπεδο!

Ο Στρατούλης "ασφαλίζει" τα sites

Νέες εκπομπές στο Action24

Σοκ στον ΣΚΑΪ με την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου

Τρεις μεγάλες προσφορές αυτό το Σάββατο με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Keywords
eurovision, eurovision 2012, eurovision 2013, κοντρα, εταιρεία, συμμετοχή, dream, team, μμε, ebu, ifpi, ελλαδα, market, media, βουλη, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, προσφορες, παραπολιτικα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 δεκεμβριου, νικος απεργης, η ζωη εν ταφω, παραπολιτικα, θωμαη απεργη, ελενη, θεμα, μμε, μουσικη, πλαισιο, ραδιοφωνικοι σταθμοι, ifpi, αλεξανδρα, αφορμη, γεγονοτα, γεγονος, γραφεια, δεοντα, διοικηση, δικη, εγγραφο, ελευθερια, εβδομαδα, εντυπα, εταιρεία, ετος, κυριε, λαθος, μαη, μαρια, πωλησεις, σαββατο, συγκεκριμενα, συμμετοχή, τμημα, φυσικα, χρονικα, δικαιωμα, dream, ebu, εκπομπες, ερωτησεις, ηλεκτρονικα, κυριακου, media, market, team
Τυχαία Θέματα