Αγόραζαν παιδιά και τα έκαναν σκλάβους του σεξ!

Στην εξάρθρωση ενός τεράστιου κυκλώματος παιδικής πορνείας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα το FBΙ συλλαμβάνοντας 281 προσαγωγούς και διασώζοντας 168 παιδιά.

Το εν λόγω κύκλωμα είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε σχεδόν εκατό πόλεις των ΗΠΑ ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός συλλήψεων και θυμάτων που εντοπίστηκαν καταγράφηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια, στις νότιες ΗΠΑ, στο Κλίβελαντ του Οχάιο (βόρεια), στο Λος Άντζελες και το Σακραμέντο, στην Καλιφόρνια. Πολλά από τα παιδιά είχαν πουληθεί μέσω Διαδικτύου.

Η επιχείρηση αυτή άρχισε το 2003 στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας για τη Χαμένη Αθωότητα, είναι στην τρίτη φάση της. Συνολικά, έχουν βρεθεί περίπου 3.600 παιδιά που "έκαναν πεζοδρόμιο" στους δρόμους των ΗΠΑ και 1.450 άτομα καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές: 14 έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Επίσης κατασχέθηκαν περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Κάθε παιδί αξίζει να είναι ασφαλές. Με μέτρα όπως η επιχείρηση αυτή που διεξήχθη σε όλη τη χώρα, μπορούμε να θέσουμε τέρμα στον κύκλο της εξαπάτησης» δήλωσε ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα