Αγανακτισμένος φοιτητής μιλά για το χάλι στη Φιλοσοφική

Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που καθημερινά βιώνουν μία άθλια κατάσταση στο χώρο του πανεπιστημίου τους, αφού τα μαθήματα γίνονται σε αίθουσες και σε συνθήκες που δεν θα ζήλευε ούτε... τριτοκοσμική χώρα.

Ένας από αυτούς περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη. Διαβάστε το άρθρο του:

Ντιν Νταν Ντον! Όλοι ξανά στα έδρανα! Και ναι το ΕΚΠΑ επιτέλους άνοιξε! Χαρούμενοι οι φοιτητές μπορούν επιτέλους να επιστρέψουν στα έδρανα του, σαν να μην πέρασε μια μέρα! Σαφώς σαν

μνήμη χρυσόψαρου, οι περισσότεροι από μας ξεχάσαμε δια μαγείας όλα τα προβλήματα του παρελθόντος τα οποία δείχνουν να χουν κάνει φτερά, ενώ η ελληνική Παιδεία με μιας στέκεται και πάλι πιο περήφανη και αρτιμελής από ποτέ στα πόδια της. Άλλωστε όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο, σωστά;

Ποιός λοιπόν μπορεί να στερήσει στους φοιτητές την καλοτυχία του να περπατούν στη Σχολή τους πιάνοντας τις μύτες τους; Ας είναι καλά όσοι τόσο ώριμα και κοφτά αποφάσισαν την απόλυση των καθαριστριών που τόλμησαν να αρνηθούν τα 350 ΜΕΙΚΤΑ ΕΥΡΩ το μήνα, γιατί απλά θέλησαν να διατηρήσουν τα δεδουλευμένα. Υπερβολή, σωστά; Επίσης ευχαριστίες αξίζουν στους υπεύθυνους πίσω από την απόλυση των μελών ΔΕΠ. Χάρη σε αυτούς μπορέσαμε να έχουμε την πρωτόγνωρη εμπειρία της συσκότισης εν ώρα μαθήματος λόγω έλλειψης φωτισμού.

Συγκεκριμένα στην Φιλοσοφική Αθηνών εδώ και τρεις μέρες επικρατεί ένα χάος λόγω έλλειψης φωτισμού με αποτέλεσμα τα μαθήματα είτε να μην γίνονται είτε να πραγματοποιούνται κάτω από τις πρωτοφανείς συνθήκες σκότους! Και μένοντας στο χώρο της Φιλοσοφικής, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε σαφώς την επικινδυνότητα που επικρατεί τις απογευματινές ώρες καθώς η τοποθεσία και ο ανεπαρκής φωτισμός και ανασφάλεια που επικρατεί τη καθιστούν ένα προσιτό μέρος για κλοπές και κάθε λογής έγκλημα. Υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των ίδιων των φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής όπως η Γραμματεία, πλέον δεν έχουν λόγο ύπαρξης και φυσικά για την έκδοση της περίφημης κάρτας σίτισης απαιτούνται περισσότερα χαρτιά και από κάποιον που θέλει να φύγει από τη χώρα.

Εύλογα λοιπόν θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί επικρατεί τόση δυσφορία στις τάξεις των φοιτητών που είχαν στο μυαλό τους το Πανεπιστήμιο σαν τη γη της Επαγγελίας, σε μια χώρα που οι θεσμοί δείχνουν όλο και πιο εύθραυστοι και ουτοπικοί. Δηλαδή είναι τόσο παράλογοι που απαιτούν πέραν των προαναφερθέντων δηλώσεις μαθημάτων και δωρεάν συγγράμματα στο-κατά τα άλλα – ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Είναι τόσο παράλογοι που δεν κατανοούν την αναγκαιότητα του να κάνουν ένα εξάμηνο-σαρακοστή και να δίνουν εξετάσεις μέχρι μέσα Αυγούστου ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται και οι επαναληπτικές του Σεπτέμβρη τα Σαββατοκύριακα! Γιατί έτσι αποφάσισε και διέταξε η Κοσμητεία που βγήκε μπροστά για να παίξει το ρόλο της με 4 μήνες αργοπορίας και ανυπαρξίας καθώς μέχρι τότε υποτίθεται ότι συνέπασχε με τους διοικητικούς, τους οποίους τόσο πρόθυμα άφησε ξεκρέμαστους!

Άραγε τι έμεινε να περιμένουμε μετά απ’ όλα αυτά που έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται στο βωμό του εξορθολογισμού (το τονίζω αυτό) και όχι της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας αν ακόμη είναι δυνατόν να χρησιμοποιούμε αυτές τις λέξεις μαζί. Μην ξεχνάμε ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο ούτε κερδίζεται χωρίς μάχη και εμείς οι φοιτητές σε μια από τις πλέον περιζήτητες σχολές της χώρας φροντίσαμε να μάθουμε αυτό λίγο νωρίτερα από τους υπόλοιπους!

Του Αλέξη Μαρκάζου, 4οετή φοιτητή Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα