Με το νου στις δημοτικές εκλογές...

Έχουν απομείνει σχεδόν 100 μέρες για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου 2014. Και το αν είναι πολλές ή λίγες κρίνεται από το πόσο προετοιμασμένος είναι ο κάθε υποψηφίος . . . τι στόχους έχει, αν και κατά πόσο εμπιστεύεται την ομάδα του και φυσικά το πρόγραμμά του ( Άραγε, είναι εφικτό; Είναι ρεαλιστικό; Έχει βάσεις; Ή απλώς γέμισε –παρορμητικά- με λέξεις όπως: όραμα, ελπίδα, όρεξη, μεράκι και άλλες παρόμοιες ώστε να θολώσει τα ουσιαστικά κενά του;)

Είναι πιθανόν οι εκλογές

αυτές να διεξαχθούν μέσα σε ένα έντονο πολιτικό κλίμα που θα επιτείνεται από την ταυτόχρονη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών. . .
Πρέπει ν’ αναλογιστούμε όμως πως τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντικά για να βρεθούν στο στόχαστρο του «τιμωρώ ένα κόμμα» . Το 80% των αρμοδιοτήτων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών έχει περάσει πλέον στους Δήμους, άρα το να λειτουργήσουμε κάτω από αυτό το σκεπτικό θα ήταν τουλάχιστον εγκληματικό! «Οι καιροί αυτοί» απαιτούν ευκαιρίες να προχωράμε ενωμένοι και όχι αφορμές για πολιτικές αντιπαραθέσεις που εξυπηρετούν υπόγειους σκοπούς και μικροσυμφέροντα άλλων. Ως δημότες, είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε στην άκρη τέτοιου είδους αντιλήψεις.

Οφείλουμε να στηρίξουμε τον δημοτικό συνδιασμό με το ρεαλιστικότερο σχέδιο για τον τόπο (και όχι ανεπαρκή οράματα για μαγικές πόλεις), τη διάθεση για δουλειά και την ευθύνη ν’ ανταπεξέλθει στις δυσκολίες . . .
Μην ξεχνάμε επίσης πως, για την υλοποίηση του σχεδίου και την πραγμάτωση του οράματος ενός συνδυασμού , καταλυτικός παράγοντας είναι και το ανθρώπινο δυναμικό του. Το ποιοι συνδημότες μας θα στελεχώνουν τον κάθε συνδυασμό , μας προιδεάζει και για το τι μπορεί (πραγματικά) να προσφέρει. Οι ικανότητες, οι δυνατότητες καθώς και η προσωπική πορεία του κάθε υποψηφίου θα πρέπει εξεταστούν και να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τον καθένα μας εκείνη τη στιγμή.

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι πολίτες (ευτυχώς) συνειδητοποιούν πως τα προβλήματα των τόπων τους δε χρειάζονται μαγικές λύσεις και δεν εξαρτώνται από φρούδες ελπίδες. Τα μόνα που απαιτούνται είναι: προσπάθεια και σκληρή δουλειά από όλους.
Οι εκλογές που έρχονται . . . είναι η ευκαιρία όσων επιθυμούν έναν δήμο με έντονα τα στοιχεία της συνεργασίας, της ενότητας και της αλληλεγγύης.

*Η Ελένη Κριτσιδήμα είναι δημοσιογράφος και Υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Πειραιά της ΟΝΝΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα