Αύξηση εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είχαμε το 2014!

Μικρή αύξηση παρουσίασαν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας. Συγκεκριμένα στα Πανεπιστήμια εισήλθαν 46394 το 2013 και 46735 το 2014. Στα ΤΕΙ εισήλθαν 22904 το 2013 και 23570 το 2014. Σκοπός του υπουργείου είναι η μείωση των θεωρητικών επιστημών κατά 20% , ενω αυξάνονται ισόποσα στις σχολές θετικών επιστημών καθώς

στις παραγωγικές σχολές. Επίσης το υπουργείο βάζει τέλος στα Προνόμια των Ειδικών Κατηγοριών (Πολύτεκνων, Τρίτεκνων, Κοινωνικών Κριτηρίων ). Ελεύθερες μετεγγραφές μετά την εισαγωγή των Ειδικών Κατηγοριών (Πολύτεκνων, Τρίτεκνων, Κοινωνικών Κριτηρίων) .

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο υπουργός Παιδέιας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Σχεδιάζοντας την Ελλάδα του 2020 ενισχύουμε τις θετικές επιστήμες, τις «παραγωγικές» σχολές. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που εξασφαλίζει ανταγωνιστικό ανθρώπινο δυναμικό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για να μπορέσει αυτή η χώρα σταματήσει να «παράγει» ανέργους πτυχιούχους, ή πτυχιούχους χωρίς δεξιότητες και επάρκεια. Για να δώσουμε την δυνατότητα στη νέα γενιά, σε κάθε νέα γενιά, να πολλαπλασιάζει τους εθνικούς πόρους, εξασφαλίζοντας ευκαιρίες ζωής και στη χώρα ανάπτυξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα