Αυτός είναι ο "μαϊμού" υπάλληλος της ΕΥΠ (ΦΩΤΟ)

Τα στοιχεία καθώς και φωτογραφίες του 35χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου, ο οποίος παρίστανε τον υπάλληλο της ΕΥΠ, έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.

Πρόκειται για τον ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΛΗ Κοσμά του Βασιλείου και της Παρθενόπης, που γεννήθηκε το 1978 στη Κατερίνη Πιερίας και κατοικεί στην Άνω Γλυφάδα Αττικής.

Τον 35χρονο συνέλαβαν άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

της Ελληνικής Αστυνομίας και σε βάρος τoυ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για α) απάτη κατ’ εξακολούθηση, από άτομο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τετελεσμένη και σε απόπειρα με σκοπούμενο όφελος και αντίστοιχη ζημιά που υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, β) προσφορά για άσκηση επιρροής σε πρόσωπο υπόχρεο σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης από πρόσωπο που ενεργεί κατ’ επάγγελμα, γ) πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, δ) κατοχή με σκοπό διανομής στο κοινό υλικών φορέων ήχου χωρίς την άδεια των παραγωγών και ε) παράνομη οπλοκατοχή.

Μάλιστα ο συλληφθείς τελεί ήδη σε κατάσταση διαθεσιμότητας, από τις 24.12.2012, με απόφαση της Υπηρεσίας του.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης του, ο 35χρονος «εμφανιζόταν» σε ανυποψίαστους πολίτες ως υπάλληλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ή ως αστυνομικός του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας και ισχυριζόμενος πως έχει γνωριμίες στον Ο.Δ.Δ.Υ., τους πρότεινε να «μεσολαβήσει» προκειμένου να αποκτήσουν κάποιο όχημα, αποσπώντας με τον τρόπο αυτό διάφορα χρηματικά ποσά. Επιπλέον για να γίνεται ακόμα πιο πειστικός είχε καταρτίσει και επιδείκνυε πλαστό έγγραφο, στο οποίο δήλωνε ότι είχε διατελέσει σε ειδικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ε.Υ.Π.

Από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι με τη μεθοδολογία αυτή έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 26 άτομα, αποσπώντας τους διάφορα ποσά, που υπερβαίνουν συνολικά τις 176.000 ευρώ., ενώ η δράση του καταγράφεται από το 2011

Στην ανακοίνωσή της, η αστυνομία καλεί τους πολίτες που έχουν οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση να επικοινωνούν, όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της ε πικοινωνίας .

Keywords
Τυχαία Θέματα