Αυτό είναι το κείμενο που θα υπέγραφε ο Βαρουφάκης...

Αυτό είναι το κείμενο που θα υπέγραφε άνετα ο Γιάννης Βαρουφάκης, όπως αναφέρει ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μάνσον!

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα το Eurogroup κατέγραψε την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, βασιζόμενο στον εντατικό διάλογο μεταξύ των νέων ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή τους δέσμευση για μια ευρύτερη, κοινωνικά πιο δίκαιη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρύθμισης που θα έχει στόχο την μακροπρόθεσμη βελτίωση των προοπτικών

ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να εφαρμόσουν μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.

Ανακοίνωσε την πρόθεση της να αναλάβει άμεση δράση για να διασφαλίσει ένα πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και για να περιορίσει την ανθρωπιστική κρίση. Θα διασφαλίσει ότι οποιοδήποτε νέο μέτρο δεν θα αναστρέφει υπάρχουσες δεσμεύσεις και ότι θα έχει πλήρη χρηματοδότηση. Θα απέχει από μονομερείς ενέργειες και θα εργαστεί σε στενή συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους.

Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στους εταίρους, για να διασφαλίσει υγιή και βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιτυγχάνοντας και στη συνέχεια διατηρώντας μεγάλα (sizeable) πρωτογενή πλεονάσματα. Η δυνατότητα της επίτευξης του δημοσιονομικού στόχου του 2015 θα εξεταστεί υπό το φως των νέων οικονομικών συνθηκών. Τα μέτρα για την μείωση του βάρους του χρέους και της επίτευξης μιας ακόμα πιο αξιόπιστης και βιώσιμης μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ θα εξεταστεί σε ευθυγράμμιση με την δέσμευση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευση τους να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους.

Τα παραπάνω σχηματίζουν την βάση για μια παράταση της τρέχουσας δανειακής συμφωνία, που θα μπορούσε να πάρει την μορφή ενός ενδιάμεσου (4 μηνών) προγράμματος, ως ένα μεταβατικό στάδιο για ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης για την Ελλάδα, που θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί σε αυτήν την περίοδο.

Όπου κρίνεται απαραίτητο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για να ενισχύσει και να επιταχύνει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Το Eurogroup καλεί τους θεσμούς να συνεχίσουν την τεχνική εργασία με τις ελληνικές αρχές, μεταξύ των οποίων και ο υπολογισμός των ενδιάμεσων χρηματοδοτικών αναγκών, πως θα καλυφθούν και τους κατάλληλους όρους. Οι θεσμοί θα δώσουν αναφορά στο Eurogroup ως την 21η Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα