Αεροπορικά δώρα με …σημασία στον Καμμένο

Δύο από τα εθιμοτυπικού χαρακτήρα δώρα που πρόσφεραν οι στρατιωτικοί κατά την επίσκεψή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα και στις έδρες της 1ης Στρατιάς, του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, της 110 Πτέρυγος Μάχης και στα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Αεροπορικών Επιχειρήσεων, προκάλεσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σχόλια.

Συμπτωματικώς και τα δύο ήταν….αεροπορικά και δόθηκαν σε διαφορετικές

περιπτώσεις από τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαίτση, παρουσία και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά και ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χρίστου Μανωλά.

Το πρώτο ήταν μετά την ενημέρωση του υπουργού στο ΑΤΑ, όταν ο Αντιπτέραρχος (Ι) Βαίτσης του πρόσφερε το ομοίωμα ενός μαχητικού αεροσκάφους F-16C Block.50!

«Λόγω του πρόσφατος τραγικού δυστυχήματος στην Ισπανία κ.Υπουργέ, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο πιλότοι της 341 Μοίρας, το αεροσκάφος αυτό φέρει τα χρώματα της 341 Μοίρας» είπε ο Αρχηγός ΑΤΑ προσφέροντας το πλαστικό ομοίωμα του αεροσκάφους.

«Είναι τιμή μου», απάντησε ο Π.Καμμένος, προσθέτοντας: «Όταν πετάξω για πρώτη φορά με μαχητικό θα είναι με την 341 Μοίρα».

Το δεύτερο αργότερα στο γεύμα στη Λέσχη της 110 ΠΜ, όταν ο Αρχηγός ΑΤΑ του πρόσφερε μία εντυπωσιακή φωτογραφία, μεγενθυμένη σαν πίνακας ζωγραφικής, από ένα scramble της ιστορικής 335 Μοίρας στη Μέση Ανατολή, όπου οι πιλότοι τρέχουν να μπουν στα Σπιτφάϊρ τους και να απογειωθούν τάχιστα.

«Εντυπωσιακός πίνακας Αρχηγέ, πολύ μου αρέσει» σημείωσε ο Υπουργός για να προσθέσει: «Σας υπόσχομαι ότι θα μπει αμέσως στο γραφείο μου με φροντίδα του (αεροπόρου) υπασπιστή μου, ο οποίος θα φροντίσει να βρει χώρο γιατί τον έχει «καταλάβει» το Ναυτικό μας με τα δικά του εκθέματα»…

Οπότε ο παριστάμενος Επίτιμος Αρχηγός ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Θεολόγος Συμεωνίδης, ο οποίος είναι ο διευθυντής του Γραφείου του υπουργού, γύρισε και είπε στον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευ.Τουρνά (και γνωστό «Μιραζάκια») το εξής αμίμητο: «Ακόμα δεν έχω καταλάβει βρε Βαγγέλη πως άφησες τον Χρήστο να προσφέρει αυτό το ομοίωμα του …F-16 στον υπουργό!!!» Για να λάβει την ετοιμόλογη απάντηση του Αντιπτεράρχου Τουρνά: «Σωστά ο Χρήστος πρόσφερε το F-16, καθώς τα F-16 αποτελούν σήμερα τον «κορμό» της Αεροπορίας μας», και έτσι το …ζήτημα έληξε κάπου εκεί!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα