Ευχές κομμάτων για αίσια κατάληξη στο Eurogroup

Την ευχή να βρεθεί σήμερα λύση για την Ελλάδα μέσα στο Ευρώ εκφράζει ο ΔΗΣΥ. Να στηρίξει την Αθήνα καλούν την κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το μεγάλο διακύβευμα είναι η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, εκφράζοντας την ευχή, παρά τις δυσκολίες, να βρεθεί σήμερα μια λύση.

«Είναι θετικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία επιθυμεί να δοθεί λύση για την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Πρόδρομος Προδρόμου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει το αίτημα της Αθήνας και να μην υπάρξουν, όπως είπε, οι παλινδρομήσεις των προηγούμενων ημερών από πλευράς Υπουργού Οικονομικών. «Δεν γίνεται από τη μια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να λέει πως θα στηρίξουμε την Ελλάδα και από την άλλη ο Υπουργός Οικονομικών να μας λέει ότι δεν κατάλαβε τί ζητά η Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο το τί ζητά η Ελλάδα και εάν δεν αρέσει αυτό σε κάποιες συγκεκριμένες χώρες αυτό θα πρέπει να αφορά τις συγκεκριμένες χώρες», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Την ευχή η γερμανική Κυβέρνηση και οι υπόλοιποι εταίροι να δουν με κατανόηση και ρεαλιστικά τα δεδομένα και να ανταποκριθούν στο δίκαιο αίτημα της Αθήνας εξέφρασε ο Γιώργος Λιλλήκας, μετά την συνάντηση του με τον αποχωρών πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Βασίλη Παπαϊωάννου.

«Να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε τροχεία ανάπτυξης για να είναι σε θέση στη συνέχεια να ανταποκριθεί στις δανειακές τις υποχρεώσεις», πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας, τονίζοντας πως «η Κύπρος χρειάζεται μια ισχυρή Ελλάδα και η Ελλάδα μις ισχυρή Κύπρο».

Να στηρίξει την προσπάθεια της Αθήνας καλούν την κυβέρνηση και οι Οικολόγοι. «Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση να μην κρυφτεί πίσω από τα φουστάνια της κ. Μέρκελ. Να επιβεβαιώσει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι εκλιπούσα και να συμπαραταχτεί μαζί με την Ελλάδα και τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς και κυβερνήσεις, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση», τόνισε ο ΓΓ των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης.

Ο αγώνας της ελληνικής κυβέρνησης αφορά όλους τους Ευρωπαίους, πρόσθεσε ο Γιώργος Περδίκης, χαρακτηρίζοντας στυγνή και άδικη τη στάση της Γερμανίας, η οποία επιδιώκει, όπως είπε, να κυριαρχήσει διά του οικονομικού εκβιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα