Άδωνις Γεωργιάδης: "Tρέλα όποιος δεν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία"

Συνέντευξη στον Σταύρο Παπαντωνίου

Ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «τρέλα» την επιλογή κάποιου να μην ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, όπως λέει, το κόμμα του «φρέναρε» την ανεργία και έβαλε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, ενώ την ίδια ώρα έχει ολοκληρωθεί το 95% του προγράμματος. Παράλληλα, τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και η χώρα θα καταδικαστεί σε ακυβερνησία. Οσον αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Β΄ Αθηνών δηλώνει κατηγορηματικά ότι «δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες θα πλήττουν περαιτέρω τα εισοδήματα των Ελλήνων. Χρειάζεται να πάρουμε μέτρα που θα επιταχύνουν την κινητικότητα στην ελληνική οικονομία».


Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα δεν θα είναι πρώτο κόμμα. Γιατί κάποιος να στηρίξει το κόμμα σας, που πήρε τόσο σκληρά μέτρα τα τελευταία χρόνια;

Η Ν.Δ. παρέλαβε την Ελλάδα, στις 17 Ιουνίου του 2012, στο χείλος του γκρεμού. Κανείς δεν ήξερε αν μετά από μερικούς μήνες θα ήμασταν στη ζώνη του ευρώ ή όχι. Η χώρα ήταν σε ύφεση πολλά χρόνια, η ανεργία διαρκώς ανέβαινε και το μέλλον διαγραφόταν ζοφερό. Μέσα σε δυόμισι χρόνια, η Ελλάδα πέτυχε το πρώτο της εξάμηνο με ανάπτυξη μετά από έξι χρόνια, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το β΄ τρίμηνο του 2014 σε όλη την ευρωζώνη και τη μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας σε όλη την ευρωζώνη το γ΄ τρίμηνο του 2014. Οχι μόνο «φρενάραμε» την ανεργία, που πήγαινε για 35%, στο 27%, αλλά την έχουμε ρίξει ήδη στο 25% και, αν έχουμε την εξουσία μετά τις 25 του μηνός, θα μπορούμε να μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μέσα στο τρέχον έτος. Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι κυριολεκτικά τρέλα να πάει κάποιος στην κάλπη αυτών των εκλογών και να μην ψηφίσει Ν.Δ.

Αν η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, με ποιον θα κάνει κυβέρνηση; Θα μπορούσε να υπάρξει κοινό σημείο αναφοράς με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η Ν.Δ., και αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα, μπορεί να κάνει κυβέρνηση με σχεδόν όλα τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως που αυτή τη στιγμή φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι μπορεί να μπουν στη Βουλή, είτε είναι το ΠΑΣΟΚ είτε είναι το «Ποτάμι», δεδομένου ότι είναι το κόμμα που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Αρα μπορούμε να έχουμε σύμπτωση απόψεων με τα υπόλοιπα αυτά κόμματα στο μείζον, που είναι η παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε και ο κ. Τσίπρας, δεν μπορεί να κάνει συμμαχία, παρά μόνο με το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους ΑΝ.ΕΛ. Αρα, αν η Ν.Δ. είναι πρώτη, έστω με μία ψήφο, έχουμε κυβέρνηση. Αν ο Τσίπρας είναι πρώτος, έστω με μία ψήφο, δεν θα έχουμε κυβέρνηση. Αυτή είναι η επιλογή.

Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει, θα πάρει και νέα, σκληρά μέτρα; Εσείς ως πολιτικός δεν βάζετε κάποιες «κόκκινες γραμμές» απέναντι στους δανειστές και ποιες είναι αυτές;

Δεν έχουμε να πάρουμε άλλα σκληρά μέτρα, γιατί τα σκληρά μέτρα που έπρεπε να ληφθούν έχουν ήδη ληφθεί. Το πρόγραμμα όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή του έχει ολοκληρωθεί στο 95%. Αυτό που έχει να κάνει η Ν.Δ. ακόμα είναι πολλές μεταρρυθμίσεις-, μεταρρυθμίσεις όμως που χρειαζόμαστε όχι λόγω της τρόικας, αλλά για να γίνει η χώρα μας μια ανταγωνιστική οικονομία. «Κόκκινες γραμμές» υπάρχουν. Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περαιτέρω μείωση των συντάξεων, για παράδειγμα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Δεν χρειάζεται να ξαναγίνει στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις που θα πλήττουν περαιτέρω τα εισοδήματα των Ελλήνων. Χρειάζεται να πάρουμε μέτρα που θα επιταχύνουν την κινητικότητα στην ελληνική οικονομία.

Ποιος θεωρείτε ότι είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος από μία πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ;

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε μια πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτον η πλήρης ακυβερνησία, με την έννοια ότι δεν θα μπορεί να σχηματιστεί καθόλου κυβέρνηση. Εως ότου γίνουν δεύτερες εκλογές, η χώρα θα έχει χρεοκοπήσει και θα έχει γίνει bank run πολύ πριν από αυτό. Για να συγκροτηθεί η Βουλή σε σώμα θέλει περίπου δύο εβδομάδες και για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας άλλες δύο (υποχρεωτικό εκ του Συντάγματος). Θα πάμε, λοιπόν, να κάνουμε εκλογές στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, το πρόγραμμα θα έχει τελειώσει από τις 28 Φεβρουαρίου, τα ομόλογα θα λήγουν στα μέσα Μαρτίου και δεν θα έχουμε κυβέρνηση ούτε για να ζητήσει παράταση, ούτε για να πληρώσει τα ομόλογα. Κατά συνέπεια, η χώρα θα είναι στον αέρα και θα κηρύξει χρεοκοπία πολύ πριν από τις δεύτερες εκλογές. Ο δεύτερος μεγάλος κίνδυνος είναι, βεβαίως, η πλήρης ασυνεννοησία που έχει εσωκομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν χαρίζουμε το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια»


Πρόσφατα κάνατε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για εκμετάλλευση της θρησκείας. Είναι, όμως, το θρησκευτικό αίσθημα προς πολιτική εκμετάλλευση και έχει κάποιος το αποκλειστικό προνόμιο σε αυτήν;

Ακούστε, όταν κάποιος δηλώνει άθεος, δεν κάνει θρησκευτικό γάμο και δεν βαφτίζει τα παιδιά του δεν μπορεί να είναι στην τελετή των Φώτων και να απελευθερώνει το περιστέρι εν είδει σεβασμού στο Αγιο Πνεύμα. Αυτό δεν γίνεται. Δεν μπορεί να λες ότι είσαι άθεος και να πηγαίνεις στις θρησκευτικές τελετές. Αρα, όποιος το κάνει αυτό είναι πολύ απλά υποκριτής και το κάνει μόνο και μόνο για ψήφους. Θα μου πείτε, δεν υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση από την άλλη πλευρά; Πιθανώς και να υπάρχει, αλλά μην ξεχνάτε τη βασική και ουσιώδη διαφορά. Κανένας βουλευτής ή πολιτικός της Ν.Δ. δεν λέει ότι είναι άθεος. Ολοι λέμε ότι είμαστε χριστιανοί. Αρα, είναι φυσιολογικό ένας χριστιανός να έχει δικαίωμα να είναι σε μια θρησκευτική τελετή. Και για να τελειώνουμε με την ιδεολογική μάχη… Εμείς είμαστε δεξιοί, πιστεύουμε στο τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα