To "μπαλάκι" στην Αλβανία πέταξε ο Αβραμόπουλος

Στην ανάγκη προωθήσεως των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Αλβανίας καλώντας ταυτόχρονα, με διπλωματικό τρόπο είναι αλήθεια, την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας «να συλλάβει τα μηνύματα των καιρών και να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις μεταξύ μας», αναφέρθηκε Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ομιλία του στα Τίρανα, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεως που πραγματοποιεί εκεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Μπροστά μας ανοίγεται μία νέα

εποχή, όπου όλα θα κριθούν από το πόσο ικανοί είμαστε στο να πιάσουμε, να συλλάβουμε τα μηνύματα των καιρών και να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις ανάμεσά μας. Σχέσεις βασισμένες στην ανάπτυξη, στη συνεργασία, στην καλή γειτονία, στην αλληλεξάρτηση, στην ευημερία και στην πρόοδο», τόνισε χαρακτηριστικά και με νόημα ο ΥΕΘΑ καταλήγοντας στην ομιλία του, που πραγματοποίησε στο Οικονομικό Συνέδριο “Hellenic - Albanian Economic and Energy Roundtable”, όπου απηύθηνε χαιρετισμό εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της επισήμου επισκέψεώς του στα Τίρανα, εκτός του κ.Αβραμόπουλου, συνοδεύουν και οι Υπουργοί Παιδείας κ. Κ.Αρβανιτόπουλος, Ενέργειας κ. Μανιάτης και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ.Ά. Γεροντόπουλος.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στα Τίρανα, ο ΥΕΘΑ συναντήθηκε με την Αλβανίδα ομόλογό του Mimi Kodheli, η οποία θα πραγματοποιήσει σύντομα επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα