O Aνδρέας Λυκουρέντζος έπιασε τον παλμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Την δική οπτική για την σημερινή ημέρα έδωσε ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφερόμενος στα 40 χρόνια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Ο πρώην υπουργός , από τα ιδρυτικά στελέχη της νεολαίας εκείνη την εποχή έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσα είχα πει ο Εθνάρχης , όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας σε μία πολύ κακή περίοδο για την Ελλάδα. Ο Λυκουρέντζος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο Καραμανλής είπε την αλήθεια, μακρυά από λαικισμούς, στοιχείο το

οποίο χαρακτηρίζει τον μεγάλο ηγέτη.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του :

"Αυτές τις ώρες η σκέψη μου καθηλώνεται στο ξημέρωμα της 24 Ιουλίου 1974,όταν ο Κων.Καραμανλής επέστρεψε σε τραγικές ώρες για τον Ελληνισμό,μετα την Τουρκική εισβολή στήν μαρτυρική Κύπρο και ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οι ελπίδες του Ελληνικού λαού συγκεντρώθηκαν στο πρόσωπό του."Προσεύχεσθε δι εμέ",η ευχή και παράκλησή του!

Ξεκίνησε μία νέα πολιτική περίοδο δημοκρατικής ομαλότητος και οικονομικής προόδου,η οποία κορυφώνεται με την εντυπωσιακή νίκη της ένταξης της Ελλάδος στη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια της Ευρώπης.Εργο και επιτυχία προσωπική του αλλα και των συνεργατών του,Παναγή Παπαληγούρα και Γεωργίου Ράλλη.

Τότε το ΠΑΣΟΚ διαλαλούσε παντού και με οξύτητα: "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο",όπως και τώρα άλλοι εργάζονται για την έξοδο της χώρας απο τη ζώνη του Ευρώ.

Εκείνος προχώρησε,όπως και εμείς σήμερα παλεύουμε και προχωράμε.

Τον Κων. Καραμανλή καταξίωσε η ιστορία και τιμά πλέον το σύνολο του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας.Οχι εκείνους οι οποίοι εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό και κέρδισαν κατά καιρούς την ψήφο του.

Πέρασαν σαράντα χρόνια,το εθνικό όραμα και ο πολιτικός λόγος αλλα κυρίως το λιτο και αυστηρό,ηγετικό και δημιουργικό πρότυπο ηγεσίας του Κων.Καραμανλη παραμένουν ζητούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα.

Ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός,ο συνακόλουθος λαϊκισμός,ο δογματισμός της άρνησης του Ευρωπαϊκού ορθολογισμού και η ατολμία των φιλελεύθερων κυβερνήσεων απέναντι στη λυσσαλέα αντίδραση του κρατισμού και των συντεχνιών,έπληξαν βαρύτατα την πορεία μας.

Σας προσκαλώ να σκεφθούμε,μία φράση απο την προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος τον Νοέμβριο του 1974 :

"Με αυτόν τον λαό η Ελλάδα δεν έχει να φοβάται τίποτα.Αρκεί να διαθέτει πολιτική ηγεσία η οποία να λέει στο λαό την αλήθεια και ο λαός να είναι έτοιμος να την αποδεχθεί"

Στα χρόνια τα οποία πέρασαν οι περισσότερς πολιτικές ηγεσίες,όχι μόνον δεν μίλησαν τη γλώσσα της αλήθεας αλλα προτίμησαν να καλλιεργούν μύθους και ουτοπίες στην κοινωνία.Συνήθισε και ο λαός στις αυταπάτες και αρνείται πεισματικά,να αποδεχθεί την αλήθεια.

Κατα τη γνώμη μου,ως ατομική αλλα και ως συλλογική τιμή στην επέτειο της δημοκρατίας μας, οφείλουμε να στοχασθούμε και να αποδεχθούμε τη φράση του Κων.Καραμανλή.Να μιλήσουμε πολιτικοί,κόμματα καί πολίτες,μόνον τη γλώσσα της αλήθειας,όσο και αν είναι πικρή και να την αποδεχθούμε.

Τότε μαζί ενωμένοι,θα κάνουμε ένα σταθερό βήμα εμπρός,για ένα καλύτερο μέλλον!"

Keywords
Τυχαία Θέματα