Eπιδείνωση της κατάστασης στον ΠΑΟ

Θεωρώ την συνάντηση των δύο διοικητικών ηγετών του σημερινού Παναθηναϊκού, κ. κ. Αλαφούζου και Γιαννακόπουλου και τα αποτελέσματά της, συνέχεια των εξελίξεων στο θέμα πού πραγματεύτηκα στα δύο προηγούμενα άρθρα μου, τα σχετικά με τις πιθανότητες αδειοδότησης φέτος, για την ιστορική ομάδα.

Νομίζω ότι, βάση της επίσημης ανακοίνωσης πού εκδόθηκε μετά την συνάντηση, όχι μόνον η κατάσταση δεν έχει διόλου βελτιωθεί, αλλά και έχει επιδεινωθεί, τόσο, ώστε να μην είναι ορατή κάποια θετική εξέλιξη για

το αντικείμενο του σχολιασμού μας.

Μια λιτή και ρεαλιστική καταγραφή βασικών για τον Παναθηναϊκό και το μέλλον του συμπερασμάτων, είναι κατά την άποψή μας αυτή :

Πρώτον, για να αποκτήσει πλέον την πολυπόθητη άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Παναθηναϊκός, θα πρέπει να μεσολαβήσει ένα πραγματικό θαύμα, ίσως μία σύγχρονη εκδοχή του Εν Κανά Θαύματος. Οπου αντί του βιβλικού μάννα, ο ουρανός θα έβρεχε εκατομμύρια ευρώ.

Τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, αλλά και οι υποχρεώσεις, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, δεν επιτρέπουν την δημιουργία σκέψεων καν για εμπρόθεσμες καταβολές οφειλών, πόσο μάλλον για εξασφάλιση εγγυητικής, προκειμένου να κατατεθεί αρμοδίως, κάτι πού δεν είχε γίνει ούτε και πέρυσι και βεβαίως, στοίχισε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας.

Δεύτερον, η οικονομική βοήθεια περί της οποίας ομιλεί η ανακοίνωση ( της ΠΑΕ ΠΑΟ ) δεν περιλαμβάνει στοιχεία πού θα επέτρεπαν τον χαρακτηρισμό «αξιόπιστη». Δεν αναφέρονται ποσά, δεν αναφέρεται ακριβής χρόνος ( «το καλοκαίρι», λέει ), δεν αναφέρεται ο τρόπος ( φαίνεται σαν πιο πιθανό κάποιο … «ό,τι προαιρείσθε» ), ούτε καν τα ανταλλάγματα, οι εξασφαλίσεις, οι σκοποί της όποιας χρηματοδότησης.

Τρίτον, ο κ. Γιάννης Αλαφούζος δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την προεδρική καρέκλα, για κανένα και με οποιαδήποτε «αντιπαροχή». Εχει γαντζωθεί στην εξουσία μιάς εταιρείας πού δεν του ανήκει, χωρίς να διαθέτει τους τρόπους και τα εφόδια να την συντηρεί, με αποτέλεσμα, στην απόγνωση να καταλήγει σε μεθόδους πού μπορεί να παρομοιαστούν με ( κάποιας μορφής ) επαιτεία.

Για τον σημερινό πρόεδρο της πράσινης ΠΑΕ, το να βάζουν λεφτά οι άλλοι, για να διοικεί ο ίδιος, δεν είναι απλά όνειρο ενός κολλημένου με την καρέκλα παράγοντα. Είναι μία κατάσταση, την οποία επιδιώκει αέναα, προκειμένου να διατηρήσει την διοικητική του εξουσία, με τα συμπαρομαρτούντα της. Μία αντίθετη άποψη, το να βάλει δηλαδή κάποιος τα απαιτούμενα χρήματα και να πάρει την ΠΑΕ, με τον κ. Αλαφούζο εκτός παιχνιδιού, «δεν παίζει» γιά τον φιλόδοξο καναλάρχη.

Τέταρτον, κανείς δεν μπορεί να υιοθετήσει την ακρίβεια και την αλήθεια των επίσημα ανακοινωθέντων συμπερασμάτων της συνάντησης. Συμφωνητικό, προσύμφωνο, συμβόλαιο, κάποιο, ας πούμε … «mOu» ( πού είναι και της μόδας )κάποιο χαρτί τέλος πάντων, πού θα έδινε μία πνοή επισημότητας, δεν υπογράφτηκε μεταξύ τους. Ο,τι ειπώθηκε, ή συμφωνήθηκε, έγινε με το στόμα, με τα λόγια, στο μιλητό. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟ< όχι μόνον δεν επισημοποιεί κάτι, αλλά και δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, σχετικά με το περιεχόμενό της.

Υ.Γ. : Βεβαίως, με την αναφορά στην ανακοίνωση ότι κάποια «πρόσφατα γεγονότα δεν θα είναι αποδεκτά από εδώ και στο εξής και υπήρξε δέσμευση πως δεν θα ξανασυμβούν», καταρρίφθηκαν με … πάταγο τα περί … «αυτόνομης εκπομπής» για την τηλεοπτική Δίκη, η οποία είχε δημιουργήσει την ένταση με τον κ Γιαννακόπουλο.

Δηλαδή, μετά από αυτή τη δέσμευση και από δω και πέρα, πόσο … «αυτόνομη» θα μπορεί να είναι η εκπομπή ;

Keywords
Τυχαία Θέματα