Credit Suisse: Έτσι θα γλιτώσει η Ελλάδα το Graccident

Η Credit Suisse πιστεύει ότι η Αθήνα θα μπορέσει να καταλήξει σε μία προσωρινή συμφωνία με τους πιστωτές πριν από τα τέλη του μήνα, ώστε να μην υπάρξει τελικά «ατύχημα». Βέβαια, ο ελβετικός επενδυτικός οίκος δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο του Graccident, ειδικά καθώς η ρευστότητα του κράτους πλησιάζει επικίνδυνα στο σημείο μηδέν, έπειτα και από τη δέσμευση της κυβέρνησης να πληρώσει το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου αλλά και με δεδομένη

τη λήξη εντόκων γραμματίων στις 14 και 17 Απριλίου.

Με σημερινό τους σημείωμα, οι αναλυτές της Credit Suisse αφήνουν να φανεί ότι παρακολουθούν στενά τη συνάντηση Τσίπρα-Putin, ειδικά καθώς αυτή θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν από την αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Αλλά την ίδια στιγμή, εξηγούν πως ακόμα και εάν η Αθήνα καθυστερήσει να πληρώσει τα 450 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο, δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός. Αντίθετα, η μη αποπληρωμή των εντόκων γραμματίων θα είχε πολύ σοβαρότερες συνέπειες. «Συνολικά, πιστεύουμε ότι το ρίσκο μιας αδυναμίας πληρωμής μέσα στον Απρίλιο είναι χαμηλό», τονίζουν.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, η Credit Suisse εκτιμά ότι η νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που παρουσίασε η Αθήνα στους θεσμούς κινείται μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι αρκετή για να «ξεκλειδώσει» την οικονομική βοήθεια. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, εκτιμάται, με τον οίκο να απορρίπτει τις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς για συμφωνία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αλλά να την τοποθετεί προς τα τέλη του μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα