Θεσσαλονίκη: Μητέρα εγκατέλειψε το μωρό της σε πολυκατοικία κι ενώ το είχε μόλις γεννήσει

20:11 22/10/2019 - Πηγή: People

Άλλο ένα σοκαριστικό περιστατικό εγκατάλειψης μωρού από τη μητέρα του που σημειώνεται τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες, είχαμε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, μια 25χρονη είχε μόλις φέρει στον κόσμο το μωρό της και λίγες ώρες μετά είχε βγει από το νοσοκομείο και είχε εγκαταλείψει το νεογέννητο στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Προφανώς, ο στόχος της ήταν να το βρει κάποιος και να το περιθάλψει.

Πριν καν ακόμα αποκολληθεί ο πλακούντας, η 25χρονη έφτασε σε αυτή την πράξη,

να παρατήσει δηλαδή το μωρό της. Ήταν το κλάμα του που το «πρόδωσε» σε έναν περαστικό από τη Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία.

Μαζί με το ΕΚΑΒ, έφτασαν αστυνομικοί στο σημείο και το μωρό μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νεογνών του ΕΣΥ στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Εκεί εξετάστηκε και βρέθηκε καλά στην υγεία του. Όπως ανέφεραν οι γιατροί το κοριτσάκι ζυγίζει 2,5 κιλά και νοσηλεύεται για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Λίγη ώρα αργότερα, κι ενώ είχε εξεταστεί ο ομφάλιος λώρος του μωρού, βρέθηκε και η μητέρα, πιθανότατα μέσω εξέτασης DNA. Συνελήφθηκε κι εκείνη με τη σειρά της, για να επιστρέψει στο νοσοκομείο και να διαπιστωθεί ότι δεν είχαν περάσει παρά λίγες ώρες από τη γέννηση του κοριτσιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα