Τροχαίο με τσακάλι στο Πολύκαστρο του Κιλκίς….ΗΧΗΤΙΚΟ

11:57 2/11/2023 - Πηγή: iHunt
Τροχαίο με τσακάλι στο Πολύκαστρο του Κιλκίς

Την Τετάρτη 01/11/23 ο συνάδερφος Γιώργος Σαρμπανίδης, εντόπισε ένα νεκρό τσακάλι θύμα τροχαίου, λίγο έξω από το Πολύκαστρο του Κιλκίς, και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του πευκοδάσους, στο ύψωμα Ωραιοβίτσα.

Σύμφωνα με τον Γιώργο δεν υπήρχαν τσακάλια στο Κιλκίς και η παρουσία τους οφείλεται στην γενικότερη αύξηση του συγκεκριμένου αρπακτικού στην χώρα μας και στην μετακίνηση των νεαρότερων ζώων προς αναζήτηση νέας

περιοχής.

Ακούστε πως περιγράφει ο Γιώργος την κατάσταση με τα τσακάλια στην περιοχή…

.errordiv { padding:10px; margin:10px; border: 1px solid #555555;color: #000000;background-color: #f8f8f8; width:500px; }#advanced_iframe {visibility:visible;opacity:1;vertical-align:top;}.ai-info-bottom-iframe { position: fixed; z-index: 10000; bottom:0; left: 0; margin: 0px; text-align: center; width: 100%; background-color: #ff9999; padding-left: 5px;padding-bottom: 5px; border-top: 1px solid #aaa } a.ai-bold {font-weight: bold;}#ai-layer-div-advanced_iframe p {height:100%;margin:0;padding:0}

Ο μεγαλύτερος πληθυσμός τσακαλιού στην Ευρώπη βρίσκεται στα Βαλκάνια. Στην Ελλάδα ήταν παλαιότερα «επικηρυγμένο» είδος (από το 1974 – 1981), αλλά στα χρόνια που ακολούθησαν έως σήμερα φαίνεται να ανακάμπτουν οι πληθυσμοί του και να εποικίζονται περιοχές που απουσίαζε για δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : Λύκοι επιτέθηκαν και σκότωσαν δύο κυνηγόσκυλα στα Βασιλικά…VIDEO

Αυτό οφείλεται στη μεγάλη προσαρμοστικότητά του σε ανθρωπογενή ενδιαιτήματα, αλλά και στη δυνατότητά του να αξιοποιεί κατάλληλα ενδιαιτήματα μικρού εμβαδού.

Τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει μια μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του τσακαλιού, με την κατανομή του να καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Το συναντάμε σε σχεδόν όλους του βιότοπους που υπάρχουν στην Ελλάδα, από το ύψος της θάλασσας μέχρι και τα 1700 μέτρα υψόμετρο. Οι λόγοι αυτής της αύξησης έχουν άμεση σχέση με την ανεξέλεγκτη αύξηση του πληθυσμού των λύκων στην χώρα μας, μιας και το τσακάλι ζει παρασιτικά εις βάρος του λύκου, με δύο λόγια τρώει από τα υπολείμματα των κουφαριών που αφήνουν οι λύκοι ή πολλές φορές κλέβει και τροφή.

Είναι άγνωστο αν το τσακάλι στη χώρα μας έχει συμβάλλει στην εξάπλωση της λύσσας και άλλων ζωοανθρωπονόσων.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου 

The post Τροχαίο με τσακάλι στο Πολύκαστρο του Κιλκίς….ΗΧΗΤΙΚΟ appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα