Δύο κόσμοι: Φασίστες επιτίθενται ανενόχλητοι σε επιβάτες στον ΗΣΑΠ… Αστυνομικοί χτυπούν πεσμένο διαδηλωτή [VIDEO]

Σοκάρουν οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Βικτωρίας, κατά τη διάρκεια των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων. Βίντεο που προβλήθηκε στα ΜΜΕ και τα social media δείχνει αστυνομικούς να χτυπούν με μανία διαδηλωτή ο οποίος ήταν ακινητοποιημένος και πεσμένος στο έδαφος.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα διοικητική διερεύνηση για το περιστατικό στην πλατεία Βικτωρίας.

Πλήθος
συγκεντρώσεων παρά την αστυνομοκρατία

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε πολλές περιοχές της Αθήνας, όπου έγιναν αντιφασιστικές διαδηλώσεις. Παράλληλα, δεν έλειψαν και τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Σύμφωνα με καταγγελία στο Twitter, άνδρας της ομάδας Δέλτα έριξε πάνω σε διαδηλωτή δακρυγόνο, την ώρα που βιντεοσκοπούσε την σύλληψη ατόμου στη Βικτώρια, ενώ επίθεση δέχτηκαν και αστυνομικοί, με άτομα να σπάνε μηχανή.

Νωρίτερα, σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ στο Νέο Ηράκλειο – μεταξύ των οποίων και μέλη του ΜέΡA25 – το οποίο ήταν υπό αστυνομικό κλοιό με 2.000 αστυνομικούς και αύρες στους δρόμους της περιοχής, λόγω της αντιφασιστικής συγκέντρωσης, ενάντια στη συγκέντρωση των ακροδεξιών.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, με την ΕΛΑΣ να προχωρά σε ρίψη χημικών, δίνοντας παράλληλα εντολή να κλείσει ο σταθμός. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 60 προσαγωγές ατόμων, από τα οποία τα 13 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα.

Πηγή: documentonews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα